NOU COP A LA NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA
Política 16/03/2011

Enric Vilert planta cara a la justícia

El president de la Diputació de Girona diu que "la decisió del TSJC no canviarà res, farem servir el català com sempre"

Acn
2 min
La sentència del TSJC, al despatx de Vilert / ACN

GironaEl president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, ha assegurat que la decisió del TSJC de declarar nuls fins a quinze articles i preceptes del reglament d'ús del català de la institució "no canviarà res". Vilert ha dit que a la Diputació "es farà servir el català amb normalitat, com s'ha fet sempre". El president de la Diputació de Girona carregat de nou contra Convivència Cívica i ha qualificat el contenciós presentat per l'entitat d'un "atac a la llengua". A més, Enric Vilert ha dit que l'ús del català a la institució que presideix "no ha perjudicat ningú" perquè tant els escrits com les persones que s'han adreçat en castellà a la Diputació s'han respost o atès en aquesta llengua.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot es farà com fins ara. Així de contundent ha estat el president de la Diputació de Girona a l'hora de valorar la interlocutòria del TSJC sobre el reglament d'ús del català. La decisió judicial declara nuls fins quinze articles i preceptes del reglament i segueix, de fet, el mateix argumentari que el TSJC ja va fer servir amb l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Lleida.

Enric Vilert ha assegurat que a la institució que presideix el català s'ha fet servir "sempre amb normalitat", i que així es continuarà fent, hi hagi decisió judicial pel mig o no. A més, el president també ha recordat que, tant pel que fa als escrits com a les demandes que els arriben en castellà, la Diputació els dóna sortida en aquesta llengua.

"Ningú ha hagut de sortir de la Diputació perquè no se l'ha atès quan s'hi ha dirigit en castellà", ha dit Vilert. Com a exemple, el president ha posat els "centenars de documents" que reben en castellà, i també les persones que han anat a l'oficina d'atenció al públic parlant en aquesta llengua.

"Per tant, continuarem fent servir el català com fins ara", ha assegurat Enric Vilert. El president també ha afegit que la Diputació presentarà recurs de reposició contra la interlocutòria del TSJC, que suspèn cautelarment quinze dels dinou articles contra els quals l'entitat autoanomenada Convivència Cívica havia interposat recurs.

Clar atac a la llengua

Enric Vilert ha tornat a qualificar tant aquest contenciós, com la resta que s'han presentat, d'un clar "atac a la llengua" i ha tornat a reclamar un pacte polític nacional al Parlament de Catalunya en defensa del català. El president també s'ha preguntat, en to irònic, com pot ser que decisions judicials com aquestes es coneguin "en ple període preelectoral".

stats