Política 26/12/2018

Villarejo: "Si algú vol fer mal a la monarquia amb mi que no hi comptin"

Assegura que "van fer fora" l'instructor de la seva causa perquè volia deixar-lo en llibertat

Ara/agències
2 min
Villarejo en una entrevista que va fer amb boina i ulleres / LA SEXTA

MadridEl comissari jubilat i en presó provisional José Manuel Villarejo ha difós un àudio des de la presó amb l'ànim d'exercir, segons precisa, el "seu dret de rectificació" i defensar el seu "honor" en el qual acusa el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, de controlar "per al PSOE" el sumari de la seva causa, i el CNI que dirigeix Félix Sanz Roldán, de "tolerar" les filtracions de les seves gravacions, que només "beneficien populistes i independentistes". "Si algú vol fer mal a la monarquia –assegura– amb mi que no hi comptin".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'àudio, al qual ha tingut accés Europa Press, va ser gravat per la seva dona, Gema Alcalá, el 23 de desembre a les 10.25 h, i es tracta d'una declaració via telefònica des de la presó d'Estremera, segons ella mateixa ha explicat. Després d'identificar-se com a José Villarejo, el comissari jubilat, investigat entre altres delictes per organització criminal, suborn, extorsió i blanqueig, diu desitjar que "tots puguin sentir" la seva versió perquè, a parer seu, el mantenen a la presó "per evitar que pugui parlar" i "defensar-se de tanta mentida".

Es refereix a la reunió entre l'advocat de la seva dona, Javier Iglesias, i els fiscals d'Anticorrupció encarregats de la seva causa, el contingut de la qual es va difondre la setmana passada i en la qual el lletrat els hauria ofert el silenci de Villarejo a canvi de la llibertat provisional. "És rotundament fals que manés a ningú a veure cap fiscal", assegura a la gravació.

Segons la seva versió, des de la Fiscalia es va sol·licitar una reunió amb el seu advocat i, davant la seva negativa, van citar el de la seva dona. "El meu advocat s'hi va negar perquè va posar com a condició que hi fos present el jutge De Egea, al qual han fet fora perquè volia posar-me en llibertat", assenyala en relació amb el que ha portat fins ara la instrucció del cas Tàndem i que ha abandonat l'Audiència Nacional al·legant "motius personals".

Villarejo afirma, a més, que a Anticorrupció li van dir que "si volia estar lliure, hauria de col·laborar totalment i explicar-los tot sobre les persones de nivell" amb les quals va tenir "relació", però "no tenien gens d'interès en conèixer detalls sobre menjars i reunions amb altres jutges i fiscals" sinó sobre la Corona.

stats