Política 27/09/2018

Villarejo va confessar a Delgado haver muntat una xarxa de prostitutes per espiar polítics

L'excomissari va explicar-ho a la ministra, que llavors era fiscal de l'Audiència Nacional, segons publica 'Moncloa.com'

Ara
1 min
El comissari Villarejo, en una imatge d'arxiu del gener

BarcelonaL'excomissari José Manuel Villarejo va presumir davant la ministra Dolores Delgado (que llavors era fiscal de l'Audiència Nacional) d'haver muntat una xarxa de prostitució per espiar polítics amb el nom d'"agència de models". Ho publica 'Moncloa.com' en una nova entrega sobre el dinar que tots dos van celebrar el 2009, i en què també hi havia el jutge Baltasar Garzón i alts comandaments policials. "La vaig muntar en el seu dia i, humilment, al gremi li va donar bona satisfacció", va dir en referència a la informació que obtenia gràcies a les prostitutes sobre polítics i empresaris, i que després donava a la policia: "Allò funcionava de meravella, eh? De meravella".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Informació vaginal". Amb aquestes paraules va referir-se Villarejo a la xarxa de prostitució, que disfressava d'"agència de models". "A gent dura, als consells d'administració, els posaves una rosseta, se la tiraven i deien [...] «aquest paio acabarà mort». I mort –assegurava al dinar–. I explicaven les coses perquè la noia se sentís captivada –afirma–. Això era la informació vaginal que jo deia".

'Moncloa.com' ha estat publicant àudios d'aquest dinar des de dilluns, després que Delgado negués haver tingut cap trobada amb Villarejo, després que es publiquessin informacions sobre una peça separada del cas Tàndem en què l'Audiència Nacional estaria investigant les trobades entre la ministra i l'excomissari. En l'àudio publicat ahir, la ministra va admetre haver-se trobat jutges i fiscals de l'Estat amb noies menors d'edat durant un viatge professional a Colòmbia.

stats