Política 23/04/2019

De Vinyoli a Lorca o Maria Mercè Marçal: Batet regala poemaris als candidats rivals

En el cas d'ERC i JxCat, els ha lliurat als números dos de els formacions, Gabriel Rufián i Laura Borràs

Marc Toro
2 min
Miquel Iceta, Meritxell Batet, Laia Bonet i Jaume Collboni, aquest dimarts

BarcelonaLa cap de llista del PSC al 28 d'abril, Meritxell Batet, ha volgut regalar aquest Sant Jordi un poemari a cadascuna de les candidates i candidats de la resta de formacions, tot i que en el cas d'Oriol Junqueras (ERC) i Jordi Sànchez (JxCat), en presó preventiva, ha optat per fer el regal als seus números dos. "La poesia normalment està més aparcada i costa més de vendre, però és un element cabdal per potenciar el nivell cultural", ha argumentat sobre la tria del gènere literari.

Així, enviarà a Jaume Asens (En Comú Podem) 'El lament d'Europa', de Francesc Vélez. A Gabriel Rufián (ERC) 'Vent d'Aram', de Joan Vinyoli, un dels poetes preferits de la ministra, en què s'inclou un poema dedicat a Rafael Albertí. En el cas de Laura Borràs (JxCat), ha triat 'Digue'm la veritat sobre l'amor', de W.H. Auden. "És un autor que segur que li agrada, a Twitter en té alguna citació", ha argumentat Batet.

Per a la candidata del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, la ministra ha optat per 'Desglaç', de Maria Mercè Marçal, "perquè la cultura catalana també és cultura espanyola i perquè conegui una de les nostres poetes contemporànies". I per a la cap de llista de Cs, Inés Arrimadas, Batet ha escollit una antologia de Federico García Lorca que inclou l''Oda a Salvador Dalí', "perquè un referent cultural i universal com Lorca, que és de la seva terra d'origen, també ha posat en valor la cultura catalana". "La cultura ha de servir per unir-nos i per buscar la convivència", ha afegit. Arrimadas, per la seva banda, durant la passejada matinal que ha fet pel centre de Barcelona ha optat per comprar-se el llibre 'Yo, Júlia', de Santiago Posteguillo.

stats