Política 24/02/2015

Viver i Pi-Sunyer presentarà al setembre un informe sobre el procés d'implantació de les estructures d'estat

El Consell Executiu ha creat formalment el Comissionat per a la Transició Nacional i el Comissionat per a la Transparència

Acn
2 min

BarcelonaEl nou Comissionat per a la Transició Nacional, Carles Viver i Pi-Sunyer, lliurarà al setembre un informe sobre el balanç del procés d'implantació de les estructures d'estat. És una de les funcions que el Govern li ha encarregat juntament amb identificar les mesures necessàries per "culminar" el procés i coordinar les actuacions dels diferents departaments en aquest àmbit. El Consell Executiu d'aquest dimarts ha creat formalment els dos comissionats anunciats la setmana passada pel president de la Generalitat, Artur Mas. La nova comissionada per a la transparència, Núria Bassols, s'encarregarà de garantir l'aplicació de la Llei de transparència aprovada al Parlament. Els dos podran assistir a les reunions del Consell Executiu que se celebren els dimarts quan se'ls convoqui.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb la creació d'aquestes dues noves figures, el Govern veu demostrat el seu compromís per donar un "impuls definitiu" a la culminació del procés de transició nacional i la seva aposta "inequívoca" per a l'accés a la informació i la rendició de comptes. I formen part dels deu eixos estratègics fins a les eleccions del 27-S que el president de la Generalitat va desgranar en la roda de premsa de la setmana passada.

El Comissionat per a la Transició Nacional estarà adscrit al departament de la Presidència i és un òrgan que proposarà, impulsarà i coordinarà les mesures i actuacions necessàries per "preparar, planificar i implementar" la creació d'estructures d'estat.

Pel que fa al Comissionat per a la Transparència, està adscrit al departament de Governació i Relacions Institucionals i és un òrgan que proposa, impulsa i coordina les mesures i actuacions necessàries per aplicar la llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern que el Parlament va aprovat el passat 18 de desembre. Núria Bassols tindrà com a funcions impulsar les mesures d'organització interna per garantir el compliment de la normativa així com dirigir i gestionar el portal de la transparència i supervisar el procés d'obertura de dades públiques de la Generalitat.

stats