Política 30/04/2018

Els corredors de Km per la Llibertat arriben a Soto del Real, Estremera i Alcalá-Meco

Després de recórrer més de 800 quilòmetres, els participants ja han arribat a Alcalá-Meco

Mireia Esteve
2 min
Eels participants a la marxa 'Kms per la llibertat' un cop han arribat a Estremera i Soto del Real

BarcelonaVan començar a córrer divendres al matí des de les portes del Parlament de Catalunya i han arribat avui a primera hora a les presons d'Estremera i Soto del Real. Després de recórrer més de 800 quilòmetres a través d'una cursa de relleus, els corredors de Km per la Llibertat han aconseguit el seu objectiu: arribar a les presons on estan tancats els nou líders independentistes. Aquesta tarda han arribat a la presó d'Alcalá-Meco, on hi ha empresonades Carme Forcadell i Dolors Bassa.

Davant les presons d'Estremera i Soto del Real, alguns dels representants de la iniciativa han entregat als advocats dels presos un llibre de dedicatòries per a cada un dels presos per transmetre'ls el seu suport. "Volem dir als presos que no estan sols, que els recordem, que no defallirem i que mantindrem aquesta causa viva fins al seu alliberament", ha explicat Anna Vilà, una de les impulsores de la iniciativa en declaracions a l'ACN.

Durant tot el cap de setmana, els 280 corredors han corregut més de 700 quilòmetres –que s'han convertit en més de 800 quan han arribat a Alcalá-Meco– en un trajecte dividit en diferents trams que han fet en grups de quatre corredors. L'objectiu de la marxa és "mostrar la duresa del càstig i la distància que separa els presos de les seves famílies", ha explicat Vilà.

A la presó d'Estremera els han rebut el coordinador de les defenses dels empresonats, Francesc Homs, i les diputades d'ERC al Congrés Ester Capella i Teresa Jordà. Capella ha afirmat que la marxa porta a les presons "la defensa dels drets i les llibertats" i la denúncia pel fet que hi ha unes persones "injustament empresonades". Per la seva banda, Homs ha recordat que els presos agraeixen moltíssim mostres de solidaritat com aquesta en un moment en què "la llibertat està en qüestió".

stats