Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

Cap de setmana de recollida massiva de firmes per la independència

L'ANC desplega aquest cap de setmana pel territori milers de voluntaris que garantiran 400 punts de recollida de firmes en el marc de la campanya 'Signa un vot per la independència'

Dins l'ofensiva de l'Assemblea Nacional Catalana per a empènyer l'emancipació nacional catalana, l'organització sobiranista fa aquest cap de setmana la campanya de recollida massiva de signatures sota el títol 'Signa un vot per la independència'. Milers de voluntaris de l'entitat promotora de les dues més grans manifestacions independentistes que hi ha hagut mai al país estaran desplegats pel territori durant tot el cap de setmana per garantir fins a 400 punts de recollida de signatures −consulteu-los en aquest mapa.

'Signa un vot per la independència' és el primer dels cinc projectes que l'ANC engegarà aquest 2014 amb la consulta del 9 de novembre a l'horitzó. Aquestes signatures es basen en el dret de petició, un dret fonamental recollit per la Constitució i per l'Estatut. Es tracta de demanar al Parlament de Catalunya que convoqui un referèndum sobre la independència i que, en cas que no sigui possible per la prohibició de l'Estat, es declari la independència de forma unilateral d'acord al dret internacional. Qualsevol català, espanyol o ciutadà de la Unió Europea que tingui més de 16 anys pot signar aquest dret de petició. 3.000 apoderats de l'ANC es desplegaran pel territori entre les 10 i les 20 h de dissabte i les 10 i les 14 h de diumenge.

De la desobediència a la sobirania

La resta de projectes per a aquest 2014 de l'ANC estan titulats 'De la desobediència a la sobirania', que es basa en dues línies d'actuació: la primera consisteix a promocionar la "desconnexió progressiva" de l'estat espanyol, i la segona exposa la necessitat de respondre a les accions "antidemocràtiques" que pugui fer servir l'Estat. L'ANC vol estar preparada per reaccionar amb mobilitzacions massives, "pacífiques i inclusives" davant qualsevol decisió de l'Estat encaminada a impedir que els catalans exerceixin el seu dret a decidir.

'Un sol poble' és una campanya per ampliar la majoria social a favor del doble sí a la independència. L'Assemblea es planteja fer arribar les raons per la independència als indecisos, fent especial èmfasi en aquells que viuen a les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona, on hi viu la major part de la població de Catalunya. 'El país que volem' pretén aglutinar totes les entitats socials del país i fer-ne partícips tots els ciutadans per tal que aportin les seves reflexions sobre com volen que sigui la Catalunya independent. S'organitzaran una sèrie de debats temàtics que reuniran experts i ciutadans anònims per tal de definir el model de país que desitgen els catalans.

L'últim dels projectes és 'De Catalunya al món'. L'ANC s'ha marcat la fita d'internacionalitzar el procés polític per tal d'aconseguir suports que més endavant facilitin el reconeixement del nou estat català. El projecte passa per estendre la xarxa d'Assemblees Exteriors de l'ANC −actualment n'hi ha 20− i fer arribar als mitjans internacionals els punts de vista i les raons del procés d'autodeterminació de Catalunya. Aquestes assemblees adaptaran els missatges polítics a l'òptica de cada estat i es coordinaran amb altres entitats i institucions que actuen amb incidència internacional.

RE

Més continguts de