CONSELL EXECUTIU
Política 26/07/2016

"Votar per correu no garanteix el dret a vot dels catalans a l'estranger": nou avenç del Govern en el vot electrònic

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, anuncia l'aprovació del primer tràmit de la llei que regularà el vot virtual en les properes eleccions catalanes

Oriol March
1 min
La consellera de Governació, Meritxell Borràs, en roda de premsa / ACN

BarcelonaEl Govern ha aprovat aquest dimarts la memòria preliminar de l'avantprojecte de llei pel qual es regula el procediment de votació electrònica per als catalans residents a l'estranger per tal de garantir el dret a vot d'aquest col·lectiu i superar els "entrebancs" que el sistema actual planteja a aquests ciutadans. "Votar per correu no garanteix el dret a vot dels catalans que viuen fora", ha assegurat la consellera de Governació, Meritxell Borràs. La documentació governamental adreçada als periodistes recorda que a les eleccions del 27-S només van votar 14.781 catalans dels 196.065 censats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La decisió d'avui suposa un pas més en la voluntat del Govern d'augmentar la participació dels ciutadans catalans que viuen a l'estranger en les properes eleccions al Parlament, que és quan es preveu que estigui en marxa el sistema. Es tracta, segons ha puntualitzat Borràs, d'un avantprojecte de llei que "regula exclusivament el sistema de votació electrònica", que serà "complementària" als altres sistemes de vot actual. "La resta del procés electoral se seguirà regint per la normativa electoral estatal", assenyala la documentació.

La votació es podrà dur a terme a través d'un ordinador, una 'tablet' o un mòbil durant el període de vot per correu des de l'estranger. El vot romandrà custodiat en una urna electrònica fins al dia de l'escrutini general.

stats