Política 11/10/2019

Vox espera que la sentència de l'1-O "porti els colpistes a la presó durant molts anys"

Ortega Smith ha dit que l'operatiu policial contra el Procés és el "més important de la democràcia"

Agències
2 min
Javier Ortega-Smith, secretari general de Vox, aquest matí atenent els mitjans de comunicació durant els actes commemoratius de la patrona de la Guàrdia Civil

MadridEl secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, ha afirmat aquest divendres que espera que la sentència del Tribunal Suprem contra els impulsors del referèndum de l'1-O i que s'ha de conèixer els pròxims dies reflecteixi la feina "abnegada" que va dur a terme la Guàrdia Civil per investigar i detenir els "colpistes" del Procés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant els actes commemoratius de la patrona de la Guàrdia Civil, Ortega Smith ha considerat que el cos policial va realitzar la investigació "més important de la democràcia". El també membre de l'acusació popular en el judici contra els líders independentistes ha desitjat que la imminent sentència del Procés "porti els colpistes a la presó durant molts anys", perquè creu que ha de servir d'avís a "tothom que vulgui trencar la unitat d'Espanya".

El secretari general de la formació ultra també ha celebrat que la Guàrdia Civil va aconseguir "investigar, detenir, asseure al banc dels acusats i jutjar els qui van donar un cop d'estat a Espanya". En aquest sentit, Ortega Smith ha manifestat que gràcies a la feina del cos policial s'ha preservat "la unitat d'Espanya i l'estat de dret davant l'odi, la divisió i els separatistes".

La formació d'extrema dreta, amb Ortega Smith al capdavant, ha actuat com a acusació popular durant el judici al Suprem contra els dirigents independentistes, per als quals van demanar la pena més elevada, per davant de la que sol·licitaven la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat. Així, Vox va demanar 74 anys de presó per a l'exvicepresident Oriol Junqueras i els exconsellers apel·lant a delictes de rebel·lió, organització criminal, sedició i malversació de fons públics. En el cas de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, l'acusació popular sol·licitava 62 anys de presó pels delictes de rebel·lió i organització criminal.

stats