Política 22/07/2019

Vox promet ser un “obstacle incansable” contra el “front popular” del PSOE i els “colpistes”

Adverteix l'independentisme que tindrà molta gent "dreta" en defensa de la "pàtria" espanyola

Marc Toro
3 min

BarcelonaEl cap de files de Vox, Santiago Abascal, ha utilitzat la seva intervenció al debat d'investidura per carregar amb duresa contra Pedro Sánchez, a qui ha acusat haver-se aliat amb "comunistes, separatistes, proetarres, chavistes i colpistes que volen un front popular per a la ruptura de la sobirania nacional i un canvi de règim". Amb socis com "el terrorista Otegi, el colpista Junqueras o el tirà Maduro", li ha dit, no té "cap credibilitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder de l'extrema dreta al Congrés ha justificat el 'no' dels ultres davant d'un PSOE que ha responsabilitat de la "impunitat" del "separatisme" que va provocar un "cop d'estat" a Catalunya i el "blanquejament" d'ETA des de temps de José Luís Rodríguez Zapatero. "Arnaldo Otegi diu que vostè és la millor opció per ocupar el govern", li ha recordat.

No obstant això, i més enllà dels acords amb què Sánchez busqui mantenir-se a la Moncloa, Abascal ha advertit a "sediciosos, colpistes i terroristes": "Més enllà dels pactes secrets o promeses que els facin, que abandonin tota esperança perquè mai aconseguiran els seus objectius criminals", ha dit. I ha afegit, amb to d'amenaça: "No saben quants fills de comerciants, i obrers, aturats i jutges s'aixecaran quan vegin amenaçada la seva pàtria".

Davant la "ficció política" que Vox considera que s'està vivint a Espanya, el líder dels ultres també ha deixat clar que no deixaran de denunciar el "feminisme supremacista" que només parla en nom de dones d'una determinada ideologia, el "negoci" dels col·lectius LGTBI, les ONG de rescat al Mediterrani que, al seu parer, són còmplices de les màfies, o la immigració il·legal. I, davant d'aquests atacs, ha negat tota arrel masclista, homòfoba o racista del seu partit. "Vox representa moltes dones, homosexuals, bascos i catalans que no pensen com vostès", ha reblat Abascal.

Amb to victimista, el cap de files ultradretà ha lamentat l'"apartheid" que diu que pateix Vox, amb un "linxament" que ha equiparat a linxar la democràcia i "el deure de rebel·lar-se contra els que volen imposar un discurs totalitari". "Vox ha vingut per quedar-se", ha advertit, vantant-se de ser el grup parlamentari "més allunyat del projecte que té Sánchez per a Espanya". "Si tira endavant la seva investidura, farà molt de mal a Espanya", ha acabat dient Abascal a Sánchez, que ha posat fi al seu discurs amb un "Visca Espanya!"

Sánchez: "¿Sentiu això, PP i Cs? És la ultradreta"

En el seu torn de rèplica, Sánchez ha evitat respondre al seu interlocutor, de qui ha dit que té un discurs "carregat d'intolerància cap a les minories i la diversitat", "classista", que desprèn "odi" i "nostàlgia" de l'època franquista. "¿Sentiu això, PP i Cs? És la ultradreta", ha dit Sánchez, retraient als dos partits de la dreta que hagin posat un cordó sanitari al PSOE però no ho hagin fet amb Vox, amb qui han tancat diversos pactes.

Abascal ha replicat que Sánchez ja portava la resposta preparada i que només volia carregar contra el PP i Cs i no respondre a les seves acusacions. ¿I quin diagnòstic n'ha fet? "Vostè prefereix Arnaldo Otegi a Ortega Lara", ha insistit, esmentant el funcionari de presons segrestat per ETA entre el 1996 i el 1997. "Vostè no té escrúpols, sinó ambició de poder", ha afegit, confiat que el socialista serà investit amb els vots dels "enemics" de la nació espanyola. Després que Sánchez tornés a obviar les seves paraules i tornés a recordar a Pablo Casado i Albert Rivera amb qui estan pactant, Abascal ha deixat anar: "Trobarà en Vox un obstacle insalvable per al seu projecte".

stats