Política 26/10/2019

Vox congrega milers de persones i una bandera espanyola de la mida d'una piscina olímpica a Madrid

Abascal diu que Cs i PP només proposen "pegats" contra l'independentisme

G. A.
1 min
Bandera gegant desplegada aquest dissabte a Colón en una concentració de Vox per l'unitat d'Espanya

MadridUnes 20.000 persones, segons Vox, partit d'ultradreta organitzador de la convocatòria, s'han concentrat aquest dissabte al migdia per la unitat d'Espanya a la plaça de Colón de Madrid, el mateix lloc on el mes de febrer es van sumar a PP i Cs per combatre el diàleg que el president en funcions Pedro Sánchez oferia llavors a l'independentisme. Al mig de la plaça s'ha desplegat una bandera de 50 metres de llarg i vint d'ample, mida d'una piscina olímpica i la més gran de la història segons el seu fabricant, informa Efe.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de Vox, Santiago Abascal, ha criticat que PP i Cs ofereixen "pegats" davant el desafiament de l'independentisme i ha assegurat que el partit que lidera és "l'únic per fer front al separatisme criminal". Per a Abascal, a Catalunya hi ha "un cop d'estat permanent" organitzat des de fa dècades, des de l'època que Pujol era president "i la resta els reien les gràcies", ha criticat.

El número dos del partit i advocat de l'acusació contra els presos polítics, Javier Ortega Smith, ha participat també en l'acte. "He de donar-vos una trista notícia: Esteu totalment equivocats, cecs, no ho heu sentit? El Tribunal Suprem diu que era un petit tumult i només hi havia sedició", ha dit el diputat. Smith ha carregat contra la sentència del Procés i ha criticat que el Suprem necessités "500 folis per dir-nos que el que vèiem no era més que un somni".

stats