Política 04/07/2019

Vox denuncia una trentena d'ajuntaments de Tarragona per no hissar la bandera espanyola

El denunciant, Jordi Ferré, era el candidat de la formació ultradretana per Reus a les municipals

Ara
1 min
Ajuntament de Santa Colona de Farners, on l'ajuntament també es va oposar a penjar la bandera.

BarcelonaVox ha denunciat davant la subdelegació del govern espanyol a Tarragona l'incompliment de la llei que regula l'ús de la bandera espanyola. Segons la formació ultradretana, una trentena d'ajuntaments del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre no tenen penjada la bandera de l'Estat. Per això el vicesecretari de Vox a la demarcació, Jordi Ferré, ha demanat que s'obligui els consistoris a fer onejar la bandera espanyola "sens falta", tal com fan "la resta de municipis espanyols", ha apuntat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre els ajuntaments hi ha els de l'Albiol, l'Aleixar, Alforja, Almoster, Amposta, l'Arbolí, l'Argentera, les Borges del Camp, Botarell, Capafonts, Castellvell, Colldejou, Duesaigües, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, la Febró, La Selva del Camp, Maspujols, Montbrió del Camp, Mont-roig, Prades, Pratdip, Riudecanyes, Riudecols, Riudoms, Tortosa, Vilanova d'Escornalbou, Vilaplana, Vinyols i els Arcs, a més de Reus, ja denunciat anteriorment.

El denunciant, Jordi Ferré, era el candidat per Reus a les municipals del 26-M però es va quedar sense representació després d'obtenir 1.180 vots. Ciutadans també havia fet anteriorment denúncies d'aquest tipus. El setembre del 2018 el partit unionista va iniciar una campanya per denunciar l'incompliment de la llei de banderes i va assegurar que des del partit prendrien "totes les mesures legals". La campanya es va iniciar a Premià de Mar i, finalment, aquest municipi del Maresme va estar obligat a tornar a penjar la bandera espanyola.

stats