Política 22/01/2021

Vox facilitaria la investidura de Salvador Illa "perquè no governin els colpistes"

Ortega Smith assegura que "sempre serà més fàcil recuperar Catalunya" amb el PSC que amb ERC

Ivet Núñez
2 min
Ortega Smith durant un discurs a la seu de Barcelona

BarcelonaEl secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, ha explicat aquest divendres que la seva formació estaria disposada a investir el candidat del PSC, Salvador Illa, com a president de la Generalitat si servís per evitar que governin els partits independentistes a Catalunya. Ho ha dit en una entrevista a 'Ok Diario', en què ha subratllat: "Si de nosaltres depèn que no governin els separatistes i colpistes, farem tot el que estigui a la nostra mà, fins i tot donant suport a algun candidat a la investidura".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Smith assegura que Vox donaria els vots a Illa perquè "sempre serà més fàcil recuperar Catalunya amb el govern socialista, si es dona aquesta hipòtesi, que amb els separatistes d’ERC". Smith ha afegit que si cal elegir "entre un govern presidit pels colpistes i un de presidit pel partit socialista", ho faria a favor del d’Illa "per responsabilitat".

Les declaracions del número 2 de Vox contrasten amb les que l'extrema dreta fa habitualment al Congrés de Diputats i als parlaments autonòmics on té representació. Allà, carrega de forma directa contra el PSOE, a qui titlla de "titella" de "separatistes, proetarres i Podem", com van afirmar en una de les sessions recents al Congrés. A la cambra baixa s’han viscut situacions tenses entre els diputats socialistes i els de la formació d’ultradreta. En un dels últims enfrontaments, María de la Cabeza Ruiz Solás, una de les diputades de Vox, va qualificar els socialistes d'"hipòcrites" perquè considera que condemnen només la violència contra les formacions d’esquerra "com el que feien els nazis amb els jueus".

Vox es presentarà a les eleccions al Parlament amb Ignacio Garriga com a cap de llista per Barcelona. Les enquestes apunten que, per primera vegada, la formació entrarà al Parlament. L'última enquesta publicada pel CIS augura que la formació ultradretana podria arribar als 10 diputats.

stats