Política 04/03/2019

Vox porta a la Fiscalia els cinc ninots penjats d'un pont a Lleida amb les sigles de PP, PSOE, Cs, Podem i Vox

El partit d'ultradreta considera l'acció un "delicte d'odi" i una incitació clara a la violència

Ara
2 min

BarcelonaEl president de Vox a Lleida, José Antonio Ortiz, ha presentat aquest dilluns una denúncia a la Fiscalia provincial per presumpte delicte d'odi després que el 27 de febrer apareguessin cinc ninots amb les sigles i les cares dels líders polítics de Cs, PP, PSC, Units Podem i Vox penjats del pont dels Instituts de Lleida. A la denúncia, el partit assegura que va conèixer a través dels mitjans que van aparèixer "cinc ninots penjats pel coll des d'un pont, és a dir penjats i que representaven cossos humans portant cadascun sigles i cares de diferents partits polítics ".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però no només són els cinc ninots els que han desencadenat aquesta denúncia. Al costat dels ninots hi havia dues pancartes que deien: "Tots els partits del règim seran culpables del seu empresonament", referint-se a Pablo Hasél, el raper pel qual demanaven la seva absolució.

Amb tot, el partit considera que es tracta d'una incitació "clara" a actuar amb violència amb determinats partits i, per tant, contra les persones que en formen part per raó de la seva ideologia.

Quan van passar els fets, la portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Lleida va presentar una denúncia, també per presumpte delicte d'odi, a la Fiscalia. Ara la Fiscalia Provincial de Lleida, que va obrir diligència per la denúncia de Ciutadans, està a l'espera de la investigació policial.

La portaveu de la formació taronja, Ángeles Ribes, va qualificar en aquell moment l'acció d'atac "feixista" i va lamentar que els "radicals separatistes campin al seu aire" penjant ninots simulant que volen veure els que no pensen com ells "penjats". Ribes va condemnar també les "amenaces, coaccions i violència". "Cap atac o amenaça farà que deixem de defensar els valors democràtics pels quals vam néixer", va dir.

stats