Política 25/10/2019

Vox portarà una bandera tan gran com una piscina olímpica a la concentració de Colón

50 treballadors d'una empresa l'han construït en 24 hores: és de 1.000 metres quadrats i pesa 130 quilos

Efe
2 min
La bandera, hissada de nou, al costat de la grua que han usat per restituir-la. / EMILIO NARANJO / EFE

Colmenar ViejoL'empresa Sosa-Dias, de la localitat madrilenya de Colmenar Viejo, ha confeccionat la bandera d'Espanya més gran de la història, de 1.000 metres quadrats, 50 de llarg per 20 d'amplada, com una piscina olímpica, i amb una mica més de 130 quilos de pes, que serà hissada aquest dissabte a la concentració que Vox ha convocat a la Plaza Colón de Madrid per defensar la unitat d'Espanya. Ho ha explicat a l'agència Efe Alejandra Sosa Dias, directiva d'aquesta empresa que va ser fundada el 1982 per la família que li dona nom, i a la seu segueixen ultimant els detalls després d'hores molt intenses de treball. A Colón ja hi ha una bandera de grans dimensions, però aquesta és el doble que la que oneja a la coneguda plaça de la capital espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que la formació presidida per Santiago Abascal va confirmar la comanda a última hora de dimecres, no va ser fins dijous al matí quan l'empresa va poder posar tota la maquinària en marxa. Per això, ha necessitat unes 24 hores per tirar endavant l'encàrrec, amb l'ajuda d'uns 50 empleats de tots els departaments de la companyia. L'empresa reconeix que, tot i que acostuma a fer ensenyes i impressions de tot tipus, aquest encàrrec ha sigut dels complexos, i destaca que han pogut tirar-la endavant perquè els empleats s'han coordinat des del primer moment.

Entre les dificultats trobades destaca que han hagut de barrejar diferents mètodes per obtenir teles de colors llisos tan immensos, i han combinat el tintatge amb la serigrafia. La resta d'àrees de l'empresa han funcionat alhora: producció i estampació, costura i impressió digital per a l'escut. Fins i tot plegar la gegantina bandera tindrà el seu mèrit, afegeix Sosa Dias, ja que han de fer-ho d'una manera específica, que els portarà 45 minuts, per després poder col·locar-la correctament. L'empresa està satisfeta d'haver arribat a temps amb l'encàrrec i considera que "és com formar part de la història" del país al qual representa la bandera.

stats