Política 15/01/2021

Vox estudia recórrer l'ajornament electoral: "Si hi ha una escletxa legal, ho farem"

Abascal assegura que no s'han buscat mecanismes per evitar aglomeracions als col·legis electorals "per raons polítiques"

Anna Mascaró
1 min
El president de Vox, Santiago Abascal

BarcelonaVox estudiaeà si pot recórrer l'ajornament electoral fins al 30 de maig que ha plantejat formalment aquest divendres el Govern a la taula de partits i que totes les formacions subscriuen, després de les reticències mostrades pel PSC. "Ho faríem si poguéssim, perquè tenim dubtes que s'ajusti a la legalitat", ha afirmat el líder del partit d'extrema dreta, Santiago Abascal, en una roda de premsa aquest divendres al matí a Barcelona. "Si trobem una escletxa, ho impugnarem", ha afegit, tot i que ha admès que encara estan estudiant si existeix.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Abascal, les eleccions del 14 de febrer es podrien celebrar amb mesures de seguretat. El partit d'extrema dreta no participa en la taula de partits perquè no té representació parlamentària. Per al líder de Vox, la decisió d'ajornar les eleccions és "política": "S'ha de tirar endavant, no viure en l'excepcionalitat". Abascal s'ha mostrat crític amb el Govern, ja que, al seu entendre, es podien haver implementat mecanismes per evitar aglomeracions als col·legis electorals i l'executiu no les ha buscat "per raons polítiques".

Així, ha rebutjat "totalment" els que volen que els catalans no puguin votar en unes eleccions, com s'ha fet en altres països també en un context de pandèmia. Però tot i la seva oposició a l'ajornament, Abascal ha admès que tenen dubtes que sigui possible fer-ho, ja que es tracta d'una "decisió política".

stats