Política 06/12/2012

Wert: "Sóc com un toro, m'embraveixo amb el càstig"

El ministre d'Educació considera injustificada l'actitud de la Generalitat. Montilla li etziba: "Quin embolic has organitzat"

Acn / Ara
2 min
El president del Congrés, Jesús Posada, saluda el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, en l'acte de celebració de la Constitució al Senat / EFE

MadridEl ministre d'Educació, José Ignacio Wert, considera injustificada l'actitud de la Generalitat de Catalunya respecte de l'esborrany de la nova Llei educativa, que planteja que el català deixi de ser una matèria troncal de l'educació i posa contra les cordes el sistema d'immersió lingüística que ha funcionat des del 1978. En conversa informal amb els periodistes als actes de l'aniversari de la Constitució, Wert s'ha mostrat convençut de la bondat de la seva llei i ha arribat a afirmar: "Sóc com un toro, m'embraveixo amb el càstig".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El ministre ha assegurat que l'objectiu del ministeri és fer complir la llei i ha negat de manera rotunda que la seva proposta suposi un atac al català ni que se l'exclogui del sistema educatiu. El ministre manté el criteri que ha expressat en les últimes hores i creu que el govern de la Generalitat s'equivoca en la resposta que està donant al seu projecte de llei d'educació. Ja ho havia apuntat dimarts després que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, s'aixequés de la taula de la conferència sectorial d'educació.

Als passadissos del Senat, on aquest dijous s'ha celebrat el tradicional acte de commemoració de la Constitució, el ministre s'ha mostrat molt sorprès per la situació generada i ha assegurat que el seu projecte de llei tan sols té com a objectiu fer complir la llei a Catalunya, que estipula, assegura, que els pares que volen escolaritzar els seus fills en castellà tenen dret a fer-ho dins del sistema públic.

Per aquest motiu ha emplaçat la generalitat a fer una lectura més pausada del que diu la seva proposta. També ha assegurat que no ha parlat amb la consellera Rigau des de dimarts i que és optimista respecte a la possibilitat que torni a seure a la conferència sectorial d'educació del dia 19 de desembre, on s'ha de tancar el text definitivament.

L'expresident de la Generalitat i el ministre

La celebració també ha donat altres escenes amb Wert com a protagonista. L'expresident de la Generalitat i ara senador, José Montilla, ha parlat breument amb el ministre i li ha etzibat un "quin embolic has organitzat", segons han explicat la Cadena Ser i Catalunya Ràdio.

stats