Política 17/05/2012

Tardà titlla Wert de ser un ministre "perillós" i li demana que plegui

El republicà creu que la retallada en educació instaura dos sistemes educatius, un per a rics i un altre per a pobres

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl diputat d'ERC-Reagrupament, Joan Tardà, ha acusat avui el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, de ser un ministre "perillós", i li ha reclamat que dimiteixi "per vergonya torera", apel·lant a la reconeguda afició taurina del responsable ministerial. Molt crític amb les mesures del govern espanyol, Tardà ha dit que si les afirmacions de Wert les fes un ciutadà sense la condició de ministre, podria ser considerat un "capsigrany" o un "cínic". Una condició que, en el cas del titular del departament, esdevé un "perill".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat independentista ha denunciat que la tisorada suposa una regressió en el temps perquè instaura de nou dos sistemes educatius, "un per als rics" i un altre, l'escola pública, queda només per a "pobres i immigrants". Per Tardà, el PP actua segons una premissa: "Davant la crisi, com a mínim que se salvin els nostres". "Quan s'accentua la crisi es protegeixen i garanteixen que el poc pastís que queda sigui per als de sempre, per als fills dels rics, i no per al fill de la portera", ha sentenciat.

Esquerra lamenta que, a diferència de França, on es contracten milers de professors, a l'estat espanyol es busca la solució en la "precarització" del professorat. Segons Tardà, aquest paquet de mesures suposa "massificació de les aules, reducció de beques, eliminació de títols universitaris i paralització de cicles formatius", entre altres conseqüències.

stats