Política 09/11/2018

Carrizosa amenaça Wagensberg per haver-li dit "feixista": "Ens veiem fora"

El republicà havia demanat al portaveu de Cs que deixin de titllar-los de "colpistes"

Ara
2 min
Wagensberg acusa Carrizosa d'amenaçar-lo per dir-li feixista: "Ens veiem fora"

BarcelonaEl president del Parlament, Roger Torrent, ha cridat a l'ordre el diputat d'ERC Ruben Wagensberg i el portaveu de Cs, Carlos Carrizosa, després que hagin protagonitzat una picabaralla durant el debat d'una moció al ple de la cambra. En la seva intervenció, Wagensberg ha demanat a Cs que deixin de qualificar els independentistes com a colpistes i supremacistes, i ha sentenciat que seria el mateix que si ell es referís als dirigents del partit espanyolista com a feixistes: "La nostra rèplica podria ser parlar del grup feixista de Cs. Podríem parlar del feixista de Carrizosa o la feixista d'Arrimadas". "Esteu literalment més a prop del feixisme quan us manifesteu al costat de Vox", ha afegit, cosa que ha provocat les queixes dels diputats de Cs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Torrent ha demanat a Wagensberg que es retractés de les seves paraules i ha recordat que dimecres ja va advertir els grups que, si faltaven al respecte en les seves intervencions, prendria mesures: "No ho consentiré a cap diputat, sigui de la bancada que sigui". El diputat d'ERC ha acceptat retirar les seves paraules i ha agraït a Torrent que "sigui estricte" demanant respecte als grups.

En acabar la seva intervenció i en passar pel costat de la bancada de Cs, Wagensberg ha intercanviat unes paraules amb Carrizosa, cosa que ha provocat que Torrent els cridés a l'ordre i els advertís de les conseqüències que això té. A continuació, Wagensberg ha sol·licitat un torn de paraula i ha assegurat que Carrizosa li havia dit: "Ves cap amunt, ens veiem fora", i ha demanat al portaveu de Cs que ho repetís públicament a l'hemicicle.

La diputada de la CUP Maria Sirvent ha afirmat que aquestes paraules de Carrizosa són "molt greus" i ha reclamat a Torrent que prengui les accions oportunes perquè no es torni a repetir aquesta situació a la cambra catalana. Carrizosa ha negat haver-ho dit: "Crec que cal tenir una mica més de respecte pels companys i, com ja li he dit, quan vulgui vostè i jo parlem de qüestions de respecte fora d'aquest hemicicle". Davant la crispació de tot el ple, Torrent ha reiterat la seva crida a l'ordre i ha avisat: "No seguirem per aquest camí. Queda constància en l'acta de la crida a l'ordre". "No em voldria veure obligat a fer més crides a l'ordre ni a expulsar ningú d'aquest hemicicle", ha conclòs el president.

Lluís Llach també acusa Carrizosa d'"insults amenaçadors"

El cantautor Lluís Llach també ha denunciat aquest divendres a RAC1 que Carrizosa té una actitud poc respectuosa al Parlament. Llach ha dit que, en més d'una ocasió, sobretot "en els dies més tensos" a l'hemicicle, el polític de Ciutadans els ha llançat "insults amenaçadors".

El portaveu de Cs ha contestat que és ell qui amenaça quan va dir que molts funcionaris “patirien" si no acataven les lleis de desconnexió que van aprovar els partits independentistes.

Paral·lelament, JxCat ha presentat una queixa al president del Parlament, Roger Torrent, per les paraules “ofensives” de la diputada de Ciutadans Sonia Sierra quan ahir va titllar de “supremacista” la consellera Laura Borràs. En l’escrit, recorden a Torrent que té la potestat i també el “deure” de “cridar a l’ordre” i “prendre les decisions oportunes” si un diputat fa interpel·lacions “ofensives”.

Queixa al president del Parlament per l'ofensa a la consellera Borràs
stats