Política 10/04/2012

Wert creu que Aguirre hauria de discutir la seva proposta sobre sanitat i educació amb les comunitats autònomes

El ministre de Cultura assegura que "no correspon al govern" valorar la proposta de la presidenta madrilenya

Efe
1 min

MadridEl ministre d'Educació i Cultura, José Ignacio Wert, ha assegurat aquest dimarts que no correspon al govern comentar la proposta de la presidenta madrilenya, Esperanza Aguirre, de retornar competències a l'Estat i ha considerat que hauria de discutir la seva iniciativa amb altres presidents autonòmics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És l'opinió de la presidenta de la Comunitat de Madrid i, lògicament, haurà de discutir-la amb altres comunitats; des del govern no ens correspon comentar-ho", ha assenyalat Wert als passadissos del Senat, on ha recordat, a més, que no és la primera vegada que Aguirre suggereix que l'Estat assumeixi competències autonòmiques.

La presidenta madrilenya ha proposat avui al cap de l'executiu, Mariano Rajoy, amb qui s'ha reunit a la Moncloa, que l'Estat assumeixi les competències de Sanitat, Justícia i Educació, i els ajuntaments, les de Transports i Serveis Socials.

Wert tampoc ha volgut comentar les fórmules que estudia el seu ministeri per estalviar 3.000 milions d'euros en Educació, assumpte que abordarà la setmana que ve amb els responsables autonòmics en la Conferència Sectorial d'Educació i al Consell d'Universitats.

Després de recordar que són els governs autonòmics els que han d'aplicar l'ajust, ha considerat que seria "no només descortès, sinó inadequat políticament", avançar mesures abans que se celebrin aquestes reunions, ja convocades.

stats