Política 10/05/2012

Wert diu que el Govern va proposar bona part de les retallades que ara vol recórrer al TC

El ministre d'Educació i Cultura sosté que les protestes convocades contra la tisorada en educació es basen en "prejudicis"

Ara
1 min

BarcelonaEl ministre d'Educació i Cultura, José Ignacio Wert, assegura que "bona part de de les mesures" que conté el decret llei per retallar 10.000 milions en sanitat i educació les va suggerir la Generalitat, "almenys en el que concerneix al camp educatiu".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Wert ho ha dit a Brussel·les, en declaracions prèvies al Consell de Ministres de Cultura de la UE, quan se li ha preguntat sobre la proposta del Govern de portar les retallades en Educació al Tribunal Constitucional.

Dimarts passat, el Govern va anunciar una bateria de mesures contra l'"ofensiva recentralitzadora" de l'Estat. Entre les propostes destaca recórrer els decrets llei sobre educació i sanitat que "envaeixen" competències o suggerir la reducció de ministeris com el de Cultura, Sanitat o Educació, segons va anunciar el portaveu del Govern, Francesc Homs.

El titular d'Educació sosté que les protestes convocades contra la tisorada en ensenyament es basen en "prejudicis", i subratlla que les mesures adoptades "vénen imposades per les exigències de consolidació fiscal".

stats