Política 25/06/2013

Woodstock 1969-Barcelona 2013: història dels tossudament alçats per promocionar el 29-J

Òmnium Cultural llança un vídeo amb imatges de concerts reivindicatius mítics per escalfar motors per al Concert per la llibertat de dissabte

Ara
1 min

BarcelonaDe Woodstock, el 1969, a Barcelona, el 2013. Aquest és el viatge sentimental i reivindicatiu que fa el nou vídeo promocional del Concert per la llibertat que Òmnium Cultural, l'ANC i altres entitats preparen per dissabte, 29-J, al Camp Nou.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Com que la cançó que ha de ser l'himne de la cita ha de ser 'Tossudament alçats', de Lluís Llach, i els assistents han estat instats a aprendre's la lletra per cantar-la tots junts al final del concert, el que es recull en el vídeo és la història dels tossudament alçats del segle XX. Per això comença a Woodstcok, on, el 1969, en plena efervescència del moviment 'hippy', es van reunir "500.000 alçats per la pau i la música". El gest de Pau Casals –"I am a Catalan"– a l'ONU el 1971, el concert 'Som una nació' del 1981 al mateix Camp Nou, la sèrie de concerts pels drets humans del 1988 i el concert que, el 1990, va celebrar la democràcia a Xile són algunes de les cites de les quals apareixen imatges.

Per al concert de dissabte, encara queden algunes entrades a la venda, que es poden comprar per internet a la pàgina dels organitzadors.

stats