Política 23/02/2015

Trias proposa un salari mínim per als treballadors de Barcelona

L'alcalde vol que les empreses adoptin voluntàriament la mesura per mitigar el "cost suplementari" de viure a la ciutat

Acn
3 min
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, aquest dilluns / EFE

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha proposat establir un salari mínim per als treballadors de la capital catalana. Durant un dinar aquest dilluns a la Cambra de Comerç, Trias ha avançat que el consistori estudiarà amb empresaris i treballadors la mesura, que vol mitigar el "cost suplementari" de viure a la ciutat. "És el que entenc com un bon exemple de l'economia del bé comú i volem que les empreses compromeses amb la ciutat adoptin aquest salari mínim de manera voluntària", ha assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcalde ha desgranat el seu programa econòmic per la ciutat, centrat en "la millora del benestar i la qualitat de vida dels ciutadans". Per això, Trias s'ha marcat com a objectiu la reactivació econòmica i la creació de nova ocupació, alhora que es continua la política de l'actual mandat de no generar dèficit públic i es millora la cohesió social.

Trias també ha avançat que s'ampliaran els serveis de Barcelona Activa, oferint tota l'oferta formativa d'aquesta entitat a través d'internet. Igualment, el batlle ha explicat que es mantindrà la tasca del Barcelona Growth Centre per atraure més inversió estrangera a la ciutat i ha recordat que s'han instal·lat a la ciutat 96 empreses TIC des de 2011.

Demana un govern municipal "fort i estable" i rebutja les propostes de Colau

Davant les eleccions municipals del 24 de maig, Trias ha demanat un govern municipal "fort i estable" per poder tirar endavant aquestes propostes. L'alcalde ha defensat un Ajuntament que tingui "les prioritats clares: crear ocupació, donar atenció a la gent mes necessitada i fer que les coses funcionin".

L'alcalde ha recordat que les darreres enquestes el donen com a guanyadora la llista de CiU a Barcelona, però ha considerat que "el problema és com fer-ho per governar". Tanmateix, Trias ha assenyalat que "cal tenir la mà estesa a tots per poder fer que les coses funcionin a la ciutat, malgrat les diferències polítiques molt grans que tenim amb altres candidatures municipals".

Tanmateix, ha criticat les paraules de la cap de llista de Barcelona en Comú, Ada Colau, que ha afirmat que "la política de grans esdeveniments no és sostenible" en relació a salons com el MWC. "És una irresponsabilitat rebutjar el MWC, ens hi juguem moltíssim, especialment ara que la patronal GSMA està treballant perquè l'esdeveniment es quedi fins el 2023 a Barcelona", ha sentenciat.

"Demano a tothom que es presenti a les eleccions que amb segons quines coses no es jugui. El Mobile World Congress és important, però encara ho és més ser la capital mundial dels mòbils. Això dóna una oportunitat de fer un salt tecnològic a les empreses de Barcelona", ha reclamat. Trias també ha criticat que Colau hagi reintroduir la idea de fer passar el tramvia per l'Avinguda Diagonal.

Trias ataca la imatge que donen els apartaments turístics de la ciutat

Sobre el turisme, l'alcalde ha assegurat que vol que Barcelona tingui un model "responsable i de qualitat". Trias ha recordat que aquesta activitat aporta el 12% del PIB de la ciutat i ha tornat a reclamar al govern espanyol que destini un percentatge de l'IVA que genera el turisme a Barcelona a serveis de la ciutat com la neteja i la seguretat.

Trias ha assenyalat que els apartaments turístics han desdibuixat la imatge turística de la ciutat, especialment en zones com la Barceloneta, on aquests allotjaments s'han utilitzat "molt malament". Per això, ha demanat un turisme "de qualitat", des dels que venen "amb motxilla" fins als assistents a salons com el Mobile World Congress (MWC) o l'European Cardiology Congress.

"Volem liderar la tercera revolució industrial, la revolució tecnològica del segle XXI", ha destacat Trias. En aquest sentit, l'alcalde s'ha compromès a impulsar una línia d'ajuts a l'emprenedoria i la innovació industrial: 10.000 euros a fons perdut i un aval de fins a 100.000 euros perquè aquests projectes puguin accedir al crèdit.

stats