Política 15/07/2015

Ximo Puig reclama "com a mínim" un pla transitori fins a final d'any per millorar el finançament

El president valencià assenyala que abans d'interposar una denúncia per l'infrafinançament esgotarà totes les vies de diàleg

Acn
1 min
El president valencià, Ximo Puig, reunit amb la presidenta del TSJ del País Valencià, Pilar de la Oliva, aquest dimecres / ACN

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha insistit aquest dimecres en la reclamació de la millora del finançament per al País Valencià. En declaracions als mitjans després de la reunió amb la presidenta del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià, Pilar de la Oliva, el cap del Consell ha dit que "com a mínim" ha d'haver un pla transitori fins a final d'any fins que es reformi el model. Puig ha dit que instruments com el Pla de pagament a proveïdors o els Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) s'han de continuar aplicant o millorar. El president valencià tampoc no descarta acudir als tribunals per denunciar l'infrafinançament però assenyala que abans esgotarà el diàleg.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de la Generalitat Valenciana ha remarcat que entre les prioritats més destacades de la seva agenda política està la millora del finançament i ha afegit que "és indispensable una revisió del model per adequar els serveis públics a les necessitats dels ciutadans".

Ximo Puig assegurat que es tracta d'un problema de "desigualtat i asimetria que cal resoldre" ja que, segons Puig, no tots els espanyols disposen dels mateixos recursos per assumir els mateixos serveis públics.

stats