Política 04/10/2011

Trias reclama endurir les lleis per combatre la prostitució al carrer

L'alcalde de Barcelona creu que la prostitució és "l'esclavatge del s. XXI" però que cal ser més dur, "com ja ha passat amb els carteristes del metro"

Ara
2 min
Xavier Trias

BarcelonaXavier Trias afirma sobre els lladres multireincidents del metro que "quan els colles, se'n van". Una màxima que també fa servir per parlar dels problemes amb la prostitució que hi ha als carrers de Ciutat Vella, a Barcelona, i que aquest dimarts han aparegut a la portada d'El Periódico.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcalde barceloní opina que sense un canvi legislatiu es pot fer ben poca cosa per solucionar la prostitució al carrer. Aquest problema relacionat "amb els drets humans" que afecta aquestes dones "en situació irregular" diu que no ens el podem permetre per la imatge de la ciutat ni pel que suposa d'explotació a les dones. A El Món a Rac1, s'ha mostrat molt preocupat pel benestar d'aquestes prostitutes que treballen a la Rambla, al carrer Petritxol o a la Boqueria, per això ha recordat que "s'haurà de treballar amb associacions i entitats socials" perquè se n'ha de tenir cura a l'hora de detenir-les.

Una solució pràctica fins que no arribi la llei que Trias idolatra és aconseguir una "bona relació amb la Policia Nacional" perquè "ens deixi portar-les fins a una altra comissaria que no sigui la de Via Laietana". Trias reconeix que les treballadores sexuals "surten al cap de 5 minuts" i si "les portem més lluny ja no tornaran directes al carrer on se les ha detingut". Les competències d'estrangeria que són necessàries per a les detencions d'aquestes joves no són ni dels Mossos d'Esquadra ni de la Guàrdia Urbana.

En el canvi de la norma que permet que aquestes noies no "paguin les multes" ni puguin ser "portades de nou al seu país", Trias està d'acord a penalitzar els clients imposant-los "sancions econòmiques".

Malgrat aquesta posició tan frontal contra la prostitució, Trias no ha aconseguit assegurar que la proposta legislativa que ell reclama serà present al programa de Convergència i Unió de cara el 20-N.

stats