Política 12/03/2013

Comença a declarar l'exalcalde de Lloret Xavier Crespo per la seva imputació al cas Clotilde

Està acusat de delictes de suborn i prevaricació pels seus tractes amb la màfia russa

L.díaz-roig
2 min
El diputat Crespo hauria cobrat una comissió de 60.000 euros de Petrov

BarcelonaL'exalcalde de Lloret de Mar i diputat al Parlament per CiU, Xavier Crespo, ha començat a declarar aquesta tarda per davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Crespo està imputat pels delictes de suborn i prevaricació en el marc del cas Clotilde, vinculat a la màfia russa. Abans han declarat com a testimonis un treballador d'una agència de viatges i un constructor.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Crespo ha arribat al TSJC més de dues hores abans de la seva declaració per evitar els mitjans de comunicació i les desenes de manifestants que s'han concentrat a les portes del jutjats contra les retallades.

L'alt tribunal català es va declarar competent per instruir la part que engloba els delictes de suborn i prevaricació, mentre que la que afecta el blanqueig de capitals seguirà instruïda per l'Audiència Nacional.

D'aquesta manera, el tribunal català investiga Crespo, però també altres imputats en el marc de l'operació Clotilde pels suposats delictes de suborn i prevaricació, com ara el suposat cap de la màfia russa a Lloret, Andrei Petrov; l'exprimer tinent d'alcalde i regidor Josep Valls; el cunyat de Petrov, Constantin Mischanin; l'arquitecta Pilar Gimeno; el president del club d'hoquei, Joan Perarnau, i la secretària de Petrov, Jessica Holeguin.

En una interlocutòria, el TSJC va apuntar que hi ha indicis que Crespo va rebre regals per part de Petrov per tal d'aconseguir un tracte de favor en el projecte del centre comercial conegut com Els Braus i en els terrenys de l'Hotel Blanca Aurora. Amb aquest mateix objectiu, Petrov va patrocinar durant tres anys els clubs d'hoquei i de futbol de Lloret a instàncies de Crespo i Valls. Aquests patrocinis haurien ascendit a uns 270.000 euros.

D'altra banda, el sumari ha tret a la llum una nova relació il·lícita entre l'empresari i l'anterior govern municipal. En concret, cita que Xavier Crespo i Josep Valls van rebre, suposadament de mans de Petrov, una comissió de 60.000 euros per adjudicar a la seva constructora les obres dels vestuaris del camp de futbol.

És la primera vegada que Crespo declara per aquest cas i serà interrogat per la magistrada que porta el cas, l'expresidenta del TSJC, Maria Eugènia Alegret, i els fiscals d'Anticorrupció Fernando Bermejo y José Grinda.

stats