Política 23/11/2015

Xavier Domènech: "Em sabria greu que la CUP fes Mas president"

El candidat de En Comú Podem avisa que Ciutadans no representa el canvi, sinó el "recanvi"

Sara González
2 min

BarcelonaEn una setmana marcada, de nou, per les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP per intentar pactar la investidura d'un president, el candidat d'En Comú Podem per a les eleccions del 20-D, Xavier Domènech, també hi ha dit la seva: "Em sabria greu que la CUP fes Mas president. En una entrevista a l'Ara Bassas ha argumentat que "no seria una bona notícia" que CDC, que està en una situació de "declivi electoral", seguís governant a Catalunya. I és que, ha recordat, tot i que la formació que lidera Artur Mas fa bandera de la lluita "per les llibertats nacionals", també segueix mantenint al cor del seu projecte "el discurs netament neoliberal" amb el qual van impulsar les retallades i "l'austericidi".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Domènech ha defensat que el 20-D no pot interpretar-se una altre vegada com un plebiscit al procés perquè hi ha moltes qüestions en joc: la continuïtat del PP a la Moncloa, si es fan polítiques "a favor o en contra" de les classes mitjanes i populars, i la possibilitat de celebrar un referèndum a Catalunya. En aquest sentit, ha advertit que Ciutadans, que pugna amb Podem per aconseguir el tercer lloc del podi a l'estat espanyol i ser clau en la governabilitat, "no representa un canvi, sinó un recanvi". De fet, part de la seva estratègia de campanya se centrarà a visualitzar que les propostes que posa sobre la taula Albert Rivera "són de tall neoliberal".

El candidat d'En comú Podem ha reivindicat que la seva és "l'única candidatura" que defensa el dret a decidir i que, a més, té aliats a Espanya. Ha subratllat el paper "històric" que està fent Pablo Iglesias a l'hora de defensar a tot l'Estat que Catalunya té dret a celebrar un referèndum per decidir el seu futur. "Hem d'oblidar la idea del cost electoral que té defensar certes coses a Espanya", ha sentenciat. Ha recordat, en aquest sentit, que a Madrid a hores d'ara governa una alcaldessa, Manuela Carmena, que defensa el dret a decidir dels catalans.

Domènech ha reivindicat la força que la coalició d'esquerres va tenir a les municipals en aconseguir fer-se forta a Madrid, però també a Barcelona, amb Ada Colau, quan les enquestes no ho preveien, un efecte que espera que es repeteixi a les eleccions del 20-D.

Sobre el fet que el govern hagi decidit intervenir les finances de la Generalitat, Domènech ha assegurat que es tracta d'una actuació "intolerable que es produeix per motius polítics". Ha recordat, però, que si té potestat per fer-ho és gràcies a l'aprovació de la llei d'estabilitat pressupostària, que va rebre el suport de CDC quan el PP ja la podia aprovar sense cap mena de suport.

stats