13è CONGRÉS DEL PP DE CATALUNYA
Política 05/05/2012

Albiol: "Quan arribi un immigrant ha d'apuntar-se als nostres valors o girar cua"

La ponència social ha rebut els primers set vots en contra del congrés, que han estat rebuts amb xiulets i crits de "traïdors" cap als desafectes

R. Tugas/ S .gonzález
1 min
L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol / ACN

BarcelonaL'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha intervingut en la presentació de la ponència social del PP de Catalunya en el seu 13è congrés com a autor del seu apartat sobre immigració. En aquest sentit, ha subratllat que els populars han rebutjat clarament el multiculturalisme i han apostat per la pluralitat, entesa com que els immigrants "poden mantenir els seus costums sempre que acceptin també els d'aquí". "O s'apunten als nostres valors o que girin cua", ha defensat en la que ha estat fins aquell moment la intervenció més aplaudida del conclave. "És una terrible injustícia social que qualsevol immigrant que acabi d'arribar en situació irregular tingui els mateixos drets socials i econòmics que qualsevol veí d'aquest país", ha denunciat Albiol, el qual creu que "la nostra capacitat d'acollida no és il·limitada". El considerat com un dels màxims abanderats del discurs xenòfob del PP, no ha qüestionat els "serveis d'urgència", però sí que reclama, entre altres aspectes, que "aquelles persones que vulguin accedir a un habitatge social hagin de tenir un mínim d'anys empadronats al municipi".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'apartat sobre immigració no havia rebut cap esmena dels militants del PP i, per tant, s'ha aprovat segons la primera redacció, però la ponència social ha rebut els primers vots en contra del congrés, rebuts amb crítiques. Fins llavors, els estatuts i la ponència econòmica tan sols havien rebut una abstenció per cap, però l'ideari social ha tingut set vots en contra i quatre abstencions, la qual cosa ha generat xiulets entre els assistents i crits de "traïdors".

stats