Política 21/08/2015

Albiol assegura que la Generalitat fa servir la immigració com a instrument a favor del procés

"La millor política d'immigració és la que deixa molt clar que en aquest país són benvingudes aquelles persones que vénen a treballar i adaptar-se", assegura el candidat del PP a les eleccions del 27-S

Efe
3 min
El candidat del PP a les eleccions del 27-S, Xavier García Albiol.

BarcelonaEl candidat del PP el 27-S, Xavier García Albiol, ha criticat aquest divendres que la Generalitat utilitzi el fenomen immigratori com un "instrument" a favor del procés independentista, així com que els manters "campin lliurement" per l'actitud "condescendent" del Govern i de l'Ajuntament de Barcelona. "La Generalitat ha entès el fenomen immigratori com un instrument a favor del procés. Hem vist diferents exemples de la utilització dels immigrants, a través de les seves fundacions pròximes a CDC, com a instruments a favor del procés", ha denunciat l'exalcalde de Badalona en declaracions a l'agència Efe.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de llista dels populars catalans ha carregat així contra l'actitud del govern català fins ara i ha evidenciat quina seria la seva política cap a la immigració en cas d'estar al capdavant de la Generalitat. "La millor política d'immigració és la que deixa molt clar que en aquest país són benvingudes aquelles persones que vénen a treballar i adaptar-se, a conviure d'acord amb els nostres costums i valors, però també mostrant una contundència clara respecte a aquells que vénen amb altres intencions: se'ls ha de deixar molt clar que a Catalunya o a Espanya no hi tenen lloc", ha dit.

De fet, en una visita dimecres a Salou (Tarragonès), on després de la mort d'un manter durant una batuda contra el 'top manta' es van produir incidents entre venedors de manta i policia que van provocar danys en el mobiliari urbà valorats en 9.000 euros i desperfectes en diversos comerços, Albiol va advocar per expulsar els immigrants irregulars que "creen inseguretat, incivisme i delinqüència".

En aquest sentit, el candidat ha considerat que la seva política es basaria en un "suport" clar als Mossos d'Esquadra, "cosa que no ha fet la Generalitat", i després l'"aplicació de la legalitat". "No pot ser que unes persones que en la majoria dels casos estan en situació irregular, que estan venent productes falsificats, campin lliurement, i en els últims dies siguin capaços de veure's reforçats per culpa d'actituds condescendents dels ajuntaments i de la Generalitat", ha explicat.

Una cosa "inadmissible", ja que, "més enllà de la qüestió de la seguretat ciutadana que signifiquen aquestes persones", ha opinat que "en uns moments en els quals als comerciants els costa molt poder obrir el negoci cada dia, és una barbaritat permetre que s'estiguin venent productes falsificats a la porta de la botiga". "Tinc molt clara la forma d'actuar", ha insistit. "Aquestes persones que actuen d'aquesta manera i estan en situació irregular, el que ha de fer la Guàrdia Urbana és posar-les a disposició de la Policia Nacional. Qui cometi una falta o delicte, que s'hi actuï amb conseqüència".

Però, segons el seu parer, és "inadmissible i totalment inassumible" que els agents de la Urbana "no sàpiguen en aquest moment com actuar davant aquest fenomen, perquè els seus dirigents polítics estan acomplexats o estan més en el bàndol dels manters que de mantenir l'ordre".

Albiol ha alertat que a Catalunya s'està fent a més "una política de crida cap a aquestes persones": "Ep, veniu aquí, que no passa absolutament res, que no només no se us posen dificultats sinó que se us donen totes les facilitats amb tota la comprensió del món", ha ironitzat.

Preguntat sobre si es considera "racista", com l'acusen alguns partits i entitats a Badalona, Albiol ha estat contundent: "En absolut. A Badalona no s'ha perseguit a ningú en funció de raça, religió, ètnia o color de pell. Ningú, ningú, ningú".

Sosté que va apostar pels serveis socials com a alcalde

Entre el 2011 i aquest mes de maig, Albiol va ser el principal alcalde del PP a Catalunya, però un pacte de tota l'oposició el va apartar del consistori malgrat guanyar les eleccions en un municipi on el seu discurs sobre la immigració il·legal i la seguretat ciutadana, i el seu eslògan 'Netejant Badalona', li va fer rebre acusacions de racisme.

Segons Albiol, a Badalona només "s'ha perseguit aquells que no es comporten i creen problemes de convivència, inseguretat i incivisme, siguin nacionals o immigrants". "Benvinguts tots els qui vinguin de fora a treballar i adaptar-se. Però si algú ve al nostre país i pretén que nosaltres ens adaptem als seus costums i manera de fer, aquí amb mi s'equivoquen", ha afirmat.

El dirigent ha relatat que com a alcalde va apostar "de manera clara pels serveis socials, especialment per a les persones que pitjor ho estan passant", com per exemple l'obertura d'un menjador social "per a persones sense recursos, fossin immigrants o espanyols". "Parlem de conjugar polítiques socials amb una fermesa clara a l'hora de mantenir l'ordre públic", ha sentenciat el candidat del PP.

stats