Política 12/12/2015

Albiol, els "revolucionaris" de Noves Generacions i la "por" a la CUP

El cap de files del grup parlamentari del PP reivindica que les joventuts del seu partit són un autèntic "acte de desafiament de l'establishment polític i mediàtic a Catalunya". Adverteix que la CUP "fa por a qualsevol amb dos dits de front"

M.colomer / Acn
2 min
Albiol, durant el míting a Barcelona / ARA

Barcelona"No hi ha res més inconformista que ser de Noves Generacions, quan t'afilies estàs fent un acte de desafiament a l'establishment polític i mediàtic a Catalunya. Sou exemple de revolució ordenada". Qui parla en aquests termes és el líder del grup parlamentari del PP, Xavier García Albiol, que aquest dissabte ha arengat les joventuts del seu partit, els "veritables revolucionaris", en un acte amb una cinquantena de militants de Noves Generacions a Barcelona. Mirava d'aquesta manera d'insuflar "orgull" als populars joves catalans davant els que, diu, presumeixen per "progressistes, o pel fet de portar cua", en una al·lusió a Pablo Iglesias.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sap que l'electorat més jove es decanta per opcions que tiren d'èpica revolucionària i pretenia d'aquesta manera reivindicar el que ha anomenat els ariets de la "revolució ordenada". I més davant l'horitzó d'un eventual acord entre Junts pel Sí i la CUP que deixarà, diu, el Govern de la Generalitat en mans de l'esquerra independentista, que "fa por a tothom que tingui dos dits de front".

La "ruleta russa" catalana

El també exalcalde de Badalona ha relativitzat els pronòstics demoscòpics a Catalunya, que els relega a força marginal perquè en la política catalana, diu, fer previsions ara és "com jugar a la ruleta russa". També ha carregat contra C's, el partit que més vots pren a Catalunya als populars, perquè considera que la imatge d'Albert Rivera "balancejant-se" en el debat a quatre d'Atresmedia és un reflex metafòric d'un partit que oscil·la entre "esquerra i dreta, endavant i endarrere". Agitava d'aquesta manera també l'espantall d'un eventual acord de C's amb el PSOE per desbancar el PP de la Moncloa.

stats