ELECCIONS MUNICIPALS
Política 14/02/2011

La CUP i Des de Baix ultimen una candidatura a Barcelona oberta a altres formacions

Una assemblea dels independentistes va ratificar dissabte les negociacions i esperen tancar l'acord de cara a la setmana vinent

Roger Tugas
1 min
La Laia Alsina, portaveu de la CUP de Barcelona, amb dos militants més en roda de premsa.

BarcelonaLa formació independentista i d'esquerres Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i la coalició de partits anticapitalistes Des de Baix (DdB) –que ja es va presentar a les eleccions catalanes– estan preparant una llista conjunta a Barcelona, segons ha pogut saber l'ARA. Ja han realitzat diverses reunions i dissabte passat una assemblea de la CUP va ratificar aquestes negociacions, que estan obertes a altres organitzacions, malgrat que ja van rebutjar un pacte amb Esquerra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts dels independentistes han confirmat aquestes informacions, tot i que "no hi ha res tancat" i aquesta setmana hi haurà més reunions amb representants de DdB, així com d'altres col·lectius i gent de la societat civil. La CUP es troba en plena ronda de contactes amb organitzacions de l'esquerra independentista, partits verds i sindicats per tal d'integrar els seus membres a la candidatura, obtenir el seu suport o incloure les seves propostes en el programa. De fet, Laia Alsina, la seva portaveu, subratlla que "no hi ha cap acord firmat" i no vol confirmar-ne ni fer-ne públic cap "fins que no estigui signat i ratificat, per respecte a les altres formacions" amb les que també s'està parlant. Ha volgut deixar clar així que aquestes converses són multilaterals i que en cap cas es pot parlar d'un pacte a dos.

Fonts de Revolta Global, la formació majoritària de DdB, confirmen aquestes converses i esperen "tenir-ho tancat la setmana que ve". La CUP i Revolta Global ja van anunciar una llista conjunta a Premià de Mar, on es presenten amb el nom de Crida Premianenca.

stats