ONZE DE SETEMBRE
Política 30/08/2012

Trias: "Com més cohesionats estiguem més lluny arribarem en les nostres aspiracions nacionals"

L'alcalde de Barcelona destaca que el català és la llengua que uneix Catalunya "com a poble"

Acn
2 min
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, fent declaracions a la premsa en una visita a la festa major de Sants / ACN

VinebreL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit el vespre d'aquest dimecres a l'acte de lliurament del XXX Premi de Narrativa Ribera d'Ebre, que ha tingut lloc al municipi de Vinebre. En la intervenció, Trias ha destacat la importància d'aquest certamen literari perquè considera que esdeveniments com aquest ajuden els ciutadans a identificar-se "encara més amb Catalunya". "El català és la llengua que ens uneix com a poble, i com més cohesionats estiguem més lluny arribarem en les nostres aspiracions nacionals", ha assegurat Trias, que ha afegit que el país està travessant "moments complexos" en els quals cal defensar "més que mai" la llengua i la cultura per al futur de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A l'acte −al qual també han participat l'alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim, i el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès− Trias ha posat èmfasi en com hauria de ser la Catalunya del futur, que afirma que cal construir entre tots, i que és "una Catalunya moderna, pròspera, que miri cap al futur amb optimisme i plena d'oportunitats". També ha defensat el paper capdavanter de Barcelona en aquest procés, la qual ha definit com la "capital que projecta Catalunya al món amb decisió i convicció", segons ha informat el consistori barceloní en una nota de premsa.

L'alcalde ha explicat que Barcelona, com a capital de Catalunya i de la catalanitat, "ha d'actuar amb responsabilitat i lleialtat davant de tothom", i ha afegit que "tots els municipis, grans i petits, han de veure en Barcelona una oportunitat i han d'estar orgullosos del paper que exerceix la seva capital", tot recordant que la ciutat comtal "està al costat de tots els pobles i ciutats de Catalunya i hi continuarà estant sempre que se la necessiti".

Trias també ha ressaltat la importància d'aquest premi literari, tot explicant que "un premi amb tant de recorregut és símptoma de feina ben feta, de rigor i d'esforç", i ha lloat la tasca realitzada pels seus organitzadors, per l'"esforç dut a terme durant 30 anys per persones que estimen la seva llengua, la seva cultura i el seu país", i als quals ha demanat que segueixin treballant perquè es pugui continuar celebrant aquest certament els pròxims anys.

Finalment, l'alcalde Trias ha volgut expressar l'orgull que tots els catalans i catalanes senten per la rellevància que ha adquirit aquest guardó dins el circuit literari nacional i també entre els molts que es duen a terme a altres municipis dels països de parla catalana.

stats