Política 27/10/2014

Xavier Trias: "Em querellaré contra 'El Mundo' i aniré fins al final"

L'alcalde de Barcelona afirma en roda de premsa que "ja fa temps" que sap que els tenen al punt de mira

Ara
2 min
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat aquest matí en roda de premsa que es querellarà "i anirà fins al final" contra el diari per haver publicat en portada que el dirigent de CiU hauria transferit 12,9 milions d'euros de comptes de Suïssa a Andorra el febrer del 2013, poc després que el mateix rotatiu publiqués que la família Pujol tenia 137 milions a Ginebra. "Actuaré amb tota la contundència, no penso deixar-me fer aquest tipus de coses", ha afirmat Trias, que assegura que no ha tingut "mai" cap compte a Suïssa o Andorra. Trias ha afegit que no té constància que hi hagi oberta cap investigació policial i ha afirmat que "ja fa temps" que sap que els tenen al punt de mira.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Trias ha expressat que "no tolerarà" que el seu nom quedi tacat i ha reivindicat que "no es pot difamar". L'alcalde ha demanat que cal aclarir "qui fa córrer aquests rumors" i ha bromejat dient que ha passat a "la secció dels 'indignats'". "No admeto cap comparació amb l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ni que es jugui amb la meva honestedat", ha sentenciat.

Abans de la roda de premsa, Trias ha expressat a 'El matí de Catalunya Ràdio' i a 'El Món a RAC1' que "és la falsedat més grossa que he sentit a la meva vida". "No he vist 12 milions d'euros en la meva vida", ha afirmat. Trias també ha anunciat que enviarà una carta al director del diari "exigint" una rectificació.

Segons 'El Mundo', la policia espanyola investiga aquesta fortuna evadida que l'alcalde nega que existeixi. El diari cita fonts financeres d'Andorra, recorda que Trias coneixia el funcionament de la banca helvètica, ja que hi va anar a treballar un cop es va llicenciar en medicina, i apunta que aquests recursos haurien pogut arribar del cobrament de comissions com a conseller de la Generalitat o com a dirigent de CiU a Madrid.

Així, l'alcalde denuncia que la informació està publicada "amb intencionalitat política". "És un periodisme fastigós", ha afegit, i s'ha mostrat "absolutament indignat". "Els informaré quan hagi posat la querella", ha acabat Trias.

Al seu torn, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, s'ha referit a aquesta informació des de 'Las mañanas de RNE', on ha afirmat que demostra que "l'estat de dret funciona". Tot i això, ha reconegut que no coneix els detalls del cas, ha demanat "cautela i prudència per esperar que la investigació judicial avanci" i ha apel·lat a la "presumpció d'innocència".

stats