Política
Política 18/08/2011

Xavier Trias: “La Generalitat no ens havia alertat del canvi en el model de pagament” del PIRMI

L'alcalde ha dit que l'Ajuntament “ha avançat el pagament a 11 persones” que han vist que tenien" problemes reals", i s'ha mostrat taxatiu en assegurar que “no es pot tolerar que la gent abusi i mal utilitzi l'estat del benestar”

Redacció
2 min
"Desconfio de la gent que no fa vacances"

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha reconegut que “La generalitat no ens havia alertat del canvi del model de pagament” del PIRMI, però ha assegurat que “després hem tingut converses molt fluides”. Trias ha dit que l'ajuntament “ha avançat el pagament a 11 persones” que han vist que tenien problemes reals i s'ha mostrat taxatiu en assegurar que “no es pot tolerar que la gent abusi i mal utilitzi l'estat del benestar”. L'alcalde ha dit que el “satisfà saber que Mena ha pressupostat més diners” per la renda d'inserció mínima i ha assegurat que l'ajuntament també ho farà, amb una clara voluntat de gastar “més amb tema social que amb altres coses”. En aquest sentit, Trias s'ha referit a la pràctica del top manta i ha dit que “s'han de buscar maneres perquè se'n puguin sortir a través dels recursos socials que disposem i la formació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcalde també s'ha referit al traçat del tram d'unió entre les dues línies de tramvia de la ciutat i ha insistit en què “el tramvia per la Diagonal és un problema, i així ho ha ha expressat la gent”. L'alcalde ha defensat la seva postura de fer passar el tram d'unió “per algun carrer de l'eixample”, com ara Provença, però ha afegit que no correspon als polítics debatre sobre la viabilitat tècnica de les diverses possibilitats de traçats. “Em nego en convertir-me un tècnic del tramvia o la mobilitat”, ha conclòs l'alcalde.

Sobre els 14 regidors que integren CiU al consistori de Barcelona, Trias ha dit que són “un equip sòlid i compacte” i ha elogiat l'actitud del funcionariat, que des del primer moment es van mostrar “entusiasmats” i “amb ganes de col·laborar”. “Això no té preu”, ha dit Trias, que ha assegurat que no pot dir el mateix de l'oposició. “Ens hem de tranquil·litzar tots”, segons l'alcalde, que ha mostrat mà estesa en buscar “la màxima col·laboració” entre totes les forces polítiques.

L'alcalde ha parlat sobre el paper que ha de tenir CiU al Congrés hi ha assegurat que “el suport a canvi de res perquè ens valorin i ens estimin ja no serveix”. Trias ha dit que “les reivindicacions de Catalunya estan molt clares” i que una de les mesures per les que més han de lluitar a Madrid és en contra “l'espoli fiscal de l'estat”. Sobre l'equip que encapçalarà la candidatura de CiU pel 20-N, Trias ha dit que “el número dos a Madrid, no és veritat que sigui important” i, després d'un petit lapsus en recordar qui era la seva mà dreta durant la seva estada a Madrid (Jordi Gener), Trias ha reblat que “el que mana i el que dóna la cara és el número 1”, malgrat la voluntat d'equip que es pugui tenir.

Trias també s'ha referit a la candidatura de Barcelona pels Jocs Olímpics d'Hivern i ha assegurat que tan la data com altres aspectes claus s'estudiaran a partir del setembre. L'alcalde ha assegurat que la candidatura té clares possibilitats d'aconseguir el nomenament com organitzadora de l'esdeveniment, però ha reconegut que la cursa de Madrid pels Jocs Olímpics d'estiu els pot ocasionar un entrebanc per aconseguir-lo. Trias ha assegurat que tindran en compte la situació econòmica actual de la ciutat per “no fer barbaritats” en la inversió i ha afegit que , malgrat que es sol·licitin des de Barcelona, “aquests jocs són pel Pirineu, i la nostra postura ha de ser ajudar-los”.

stats