ELECCIONS MUNICIPALS
Política 14/12/2010

Trias està disposat a parlar amb el PSC sobre la sociovergència

El líder de CiU a Barcelona alerta a l'alcalde, Jordi Hereu, que "tancar portes és un error"

Acn
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El líder de CiU a Barcelona, Xavier Trias, s'ha mostrat disposat aquest dimarts a pactar amb el PSC després de les eleccions municipals i ha recordat l'oferta que els nacionalistes van fer a l'inici del mandat per un acord estable de govern. Alhora, l'alcalde Jordi Hereu fa marxa enrere i descarta el pacte amb CiU només un dia després de dir que hi estava disposat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Nosaltres volem i busquem l'acord, i tancar portes com fa Hereu és un greu error”, ha afirmat el líder convergent. Per Trias, el que cal és “seure, parlar i veure les possibilitats de pacte” després de les eleccions. El líder de CiU ha criticat que Hereu hagi reiterat la seva voluntat de “tornar a fer el tripartit”. “S'equivoca en el concepte i en les formes; passa una penitència i curiosament vol repetir-la”, ha valorat.

Trias s'ha sorprès quan, Hereu ha rebutjat la sociovergència com una possibilitat passats els comicis locals després que ahir se'n mostrés partidari. “És el resultat d'un gran desconcert d'Hereu i de la seva gent”, ha dit el convergent. Les crítiques de Trias responen així a les paraules de l'alcalde a Catalunya Ràdio aquest dimarts al matí on, retractant-se de les seves pròpies paraules dites només 24 hores abans, s'ha tancat la porta a un possible acord amb CiU. “No l'he fet quan ho podia fer. Doncs certament no la contemplo de cap manera no sent nosaltres el partit majoritari”, ha explicat referint-se a la sociovergència.

ERC i PP, per la seva part, no veuen amb bons ulls la possibilitat. Als populars no els estranya ni els sorprèn perquè diuen que és “habitual” que arribin a acords, i els republicans ho consideren la proposta “més desil·lusionant perquè suposa no fer res; és d'encefalograma pla”.

stats