Política 08/05/2015

100.000 llocs de treball i 6.000 pisos públics nous: les primeres propostes de Trias per al proper mandat

El candidat de CiU a la reelecció assegura que l'enquesta del CIS, que situa Colau com a vencedora, "marca tendències" i assenyala que "hi ha feina a fer"

Oriol March
2 min
El candidat de CiU a Barcelona, Xavier Trias, durant la roda de premsa a Les Glòries / ACN

BarcelonaEl candidat de CiU a la reelecció a Barcelona, Xavier Trias, s'ha proposat dos grans objectius per al proper mandat: crear 100.000 llocs de treball, construir 6.000 pisos de lloguer de titularitat pública i invertir 250 milions d'euros en educació per millorar les escoles i "reforçar" els mestres. Així ho ha assenyalat en un roda de premsa a la Plaça de les Glòries, un dels emblemes de la legislatura en la mesura que el tambor viari s'ha derrocat i la zona s'ha urbanitzat provisionalment a l'espera de la reforma definitiva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Totes aquestes mesures, ha indicat el candidat a la reelecció, es duran a terme amb "recursos propis". Trias ha insistit que Barcelona necessita un "govern fort" i ha situat ocupació, habitatge i educació com a fites fonamentals del proper mandat en cas que pugui mantenir-se a l'alcaldia quatre anys més.

L'alcalde ha vinculat les reformes que s'han fet a la ciutat en els últims temps a la creació de llocs de treball. "A Les Glòries s'han creat 4.300 llocs de treball directes i indirectes, i el mateix ens ha passat a la Diagonal, al Passeig de Gràcia i al Paral·lel", ha apuntat Trias.

Valoració del CIS

Després que ahir es publiqués l'enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), que dóna com a vencedora Barcelona en Comú amb 11 regidors per davant dels 8 que obtindria CiU, Trias ha indicat que "tota enquesta marca tendències" i ha apuntat que "tenen feina a fer". "Qui no s'assabenti que hi ha tendències, està molt despistat", ha indicat.

Pel que fa al debat d'aquest divendres a la nit, que comptarà amb tots els candidats i la presència de veïns, Trias ha vaticinat que es convertirà en un "guirigall". "Jo miraré de fer propostes", ha indicat el batlle, que ha refusat la idea de fer un cara a cara amb Colau perquè, si es produís, "n'hauria de fer amb tots".

stats