ELECCIONS MUNICIPALS
Política 03/05/2011

Xavier Trias supera en 6,7 punts Jordi Hereu, segons una enquesta de 'La Vanguardia'

El candidat de Convergència i Unió aconseguiria trencar l'hegemonia socialista a l'Ajuntament de Barcelona després de 32 anys. Trias també és el líder polític més valorat, però Hereu és el candidat preferit com a alcalde

Redacció
2 min

BarcelonaXavier Trias podria ser guanyador dels comicis del 22 de maig, segons una enquesta elaborada per Noxa Consulting i publicada avui al diari La Vanguardia. Segons el sondeig, el candidat de CiU aconseguiria entre 14 i 15 escons (31,6% dels vots), mentre que Jordi Hereu es quedaria amb 11-12 escons (24,9% dels vots). La diferència entre un i un altre és molt petita així que les aliances entre formacions definiran qui serà el nou alcalde de Barcelona. Qui sembla tenir la clau és el PP, que amb 8 escons (18,3%) podria donar a CiU la majoria suficient per governar (la majoria absoluta se situa en els 21 edils).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iniciativa per Catalunya-Esquerra Unida i Alternativa manté els quatre escons de l'anterior legislatura i puja lleugerament d'intenció de vot (de 9,4% a 9,6%), mentre que Units per Barcelona –que aplega a les formacions independentistes ERC, Democràcia Catalana (el partit de Joan Laporta) i Reagrupament– aconseguiria 4 escons (amb un 6,6% dels vots). Ciutadans es quedaria sense representació al consistori en obtenir un 2,2% dels vots (fa quatre anys va tenir un 3,9%).

Xavier Trias, el cap de llista de CiU a les municipals de Barcelona, és amb 5,4 punts el líder més valorat, seguit pel socialista Jordi Hereu, que obté una puntuació de 5,1. En tercera posició se situa el representant d'ICV-EUiA, Ricard Gomà, que ha estat valorat amb 4,9 punts, mentre que Jordi Portabella, el candidat d'ERC que encapçala la llista d'Units per Barcelona, ha aconseguit una mitjana de 4,7 punts. Tanca la llista el representant municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, amb una puntuació de 4,3.

El sondeig de Noxa Consulting, que es va realitzar entre el dilluns i dimecres de la setmana passada, també va demanar els enquestats quin candidat preferien com a alcalde. Jordi Hereu va ser el més esmentat (28%), seguit de Xavier Trias (26%), Alberto Fernández Díaz (8%), Jordi Portabella (6%) i Ricard Gomà (3%). Un 18% dels enquestats no triarien cap d'aquest candidats i un 11% no ho sabien o no ho van voler dir.

stats