Política 03/05/2015

Trias veu "difícil" pactar amb la CUP a Barcelona

L'alcalde de Barcelona reivindica que l'àrea metropolitana no torni a ser un "contrapoder" al Govern de la Generalitat

Sara González
2 min

BarcelonaSi una cosa apunten les enquestes és que després del 24-M l'Ajuntament de Barcelona estarà més fragmentat que mai. Davant d'això, el ball de pactes per garantir la governabilitat de la ciutat serà inevitable. Preguntat per aquesta qüestió, l'alcaldable de CiU a Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat aquest diumenge que té "la mà estesa" per arribar a acords, tot i que reconeix que és "difícil" arribar a algun acord amb la CUP. "Amb les actituds de la CUP és més difícil. Puc entendre'm amb tothom que condemni la violència", ha deixat anar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre l'enquesta que publica 'La Vanguardia' que apunta que CiU guanyaria les eleccions del 27-S però baixant dels 50 diputats actuals a 35 o 36, Trias ha assegurat que el més important és que Artur Mas en sortiria guanyador. "Tenim un líder indiscutible, l'important és que guanyi", ha resumit. En un acte celebrat a l'Anella Olímpica de Barcelona amb alcaldables de CiU de l'àrea metropolitana, Trias ha reivindicat el paper de Barcelona i de tot el seu entorn per remar a favor del procés sobiranista. De fet, ha subratllat que des que CiU governa Barcelona l'àrea metropolitana ha deixat de ser un "contrapoder" al Govern de la Generalitat. "Hem ofert un exemple d'estabilitat política governant amb consens institucional", ha assegurat l'alcalde de Barcelona, que ha afegit que 900 alcaldes van fer i seguiran fent costat a Artur Mas per fer avançar el país "a les màximes quotes".

Amb tot, Trias ha reivindicat que mentre es fa aquest procés sobiranista no s'ha de deixar de reivindicar al govern espanyol que sigui el Govern de Catalunya qui dirigeixi l'aeroport del Prat, el port de Barcelona i la Zona Franca.

Durant l'acte, el candidat de CiU a Gavà, Ramon Castellanos, ha reivindicat que cap projecte és més "progressista i revolucionari" que el full de ruta que ha posat sobre la taula el seu partit per avançar cap a la independència. L'alcaldessa i candidata de CiU a Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, ha demanat la continuïtat de Trias al capdavant de l'àrea metropolitana perquè "per primera vegada" en aquest mandat s'han desenvolupat polítiques socials, plans d'ocupació i suport a polítiques d'habitatge social. "Quan Barcelona va bé, Catalunya va bé", ha conclòs.

stats