Política 08/11/2016

Ximo Puig se suma a Armengol i Mendia: "No pot existir un PSOE sense el PSC"

El president del País Valencià creu que "cal buscar una fórmula de cohesió el més àmplia possible" entre els dos partits

Ara / Europa Press
2 min
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, s'ha reunit aquest dimecres amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta. / GENERALITAT VALENCIANA

BarcelonaPassada la investidura de Mariano Rajoy i amb la reunió entre Miquel Iceta i Javier Fernández fixada per a la setmana que ve, els barons del PSOE intensifiquen les seves valoracions públiques sobre la relació que el partit hauria de tenir amb el PSC. L'últim de parlar ha estat el president del País Valencià, Ximo Puig, que creu que "cal buscar una fórmula de cohesió el més àmplia possible" entre les dues formacions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puig, que va donar suport a l'abstenció del PSOE al Congrés per facilitar el govern del PP, desaprova que els socialistes catalans trenquessin la disciplina de vot, però aquest dimarts ha afirmat: "No pot existir un PSOE sense el PSC". Unes paraules gairebé idèntiques a les que van fer servir tant la presidenta balear, Francina Armengol, com la secretària general del PSE, Idoia Mendia, al 23è congrés del PSC celebrat aquest cap de setmana.

Puig havia d'assistir també al conclave, però finalment va cancel·lar el viatge a Barcelona per motius mèdics. "No hi pot haver un divorci entre el PSC i el PSOE", va dir dissabte des de València, i aquest dijous ha insistit en la mateixa idea, demanant "diàleg" tant a la gestora com a la nova executiva d'Iceta.

El dirigent socialista sosté que a ell no li "correspon" decidir si finalment els diputats que no van acatar l'abstenció en la investidura de Rajoy han de ser sancionats, però creu que la democràcia "té unes regles" que, segons ha defensat, "tots" han de complir. "S'exigeix diàleg i també una acceptació de les normes", ha dit, incidint que "la democràcia està per acceptar-la" tant si es perd com si es guanya.

stats