Política 28/11/2016

Ximo Puig considera "absurda" l'absència de Catalunya en el pròxim Consell de Política Fiscal i Financera

El president valencià diu que l'actitud del govern Puigdemont és "victimista" i avança que no li faran la seva part en la definició del nou model de finançament

Efe
1 min
Els presidents Ximo Puig i Carles Puigdemont entrant ahir al Palau de la Generalitat Valenciana.

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, considera "absurda i ridícula" l'anunciada absència del govern català en la propera reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) perquè, segon ell, aquesta decisió "no permet avançar" en la cerca de solucions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És una posició victimista; ens agradaria que estigués [el govern català] a la taula i treballar junts, en tot el que puguem coincidir, per convèncer el govern central que així no podem continuar. No li farem la feina a Catalunya, ha d'estar amb la resta de regions per generar un nou model de finançament", ha apuntat Puig.

"Totes les comunitats del règim comú han sofert enormes retallades, i qui s'ha quedat la millor part en un espai de restricció pressupostària ha estat el govern central, i això fa necessari que es torni a la normalitat i que els serveis públics fonamentals siguin despeses garantides pel conjunt de les administracions", ha afegit.

Al seu judici, "no es tracta de tornar a fer renyir unes comunitats contra unes altres, per això no em sembla bé que Catalunya no hi sigui", a la reunió del CPFF prevista per a aquesta setmana.

stats