L'ENTREVISTA
Política 17/09/2012

Ximo Puig: "L'única solució que té Espanya és el federalisme"

Amb el nou secretari general, el Partit Socialista del País Valencià ja no mira només a Madrid. I quan ho fa és per explicar la realitat plurinacional de l'Estat. Ho explica en una entrevista amb l'ARA

Salvador Almenar
1 min
Ximo Puig en una finestra de la seu del PSPV a la ciutat de València.

ValènciaEl nou secretari general del PSPV, Ximo Puig, es presenta com un federalista convençut i diu que se sent igual de còmode amb Alfredo Pérez Rubalcaba que amb Pere Navarro. I té clar que vol trobar la manera de treure el PP del govern valencià el 2015.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ho explica en una entrevista amb l'ARA. Hi trobareu, entre d'altres, aquestes opinions:

  • La caiguda del del 30% del vot del PSPV: "Durant els anys de govern socialista a Espanya no vam saber traslladar un missatge per superar el divorci que des de fa anys ens separa de la societat valenciana."
  • El federalisme del PSOE: "Em sento còmode perquè el partit socialista està accentuant el federalisme. (...) L'única solució que té Espanya és el federalisme."
  • L'independentisme català: "El PP és una fàbrica d'independentistes. A Madrid hi ha factors separadors de gran intensitat."
  • L'anticatalanisme al País Valencià: "L'anticatalanisme que de tant en tant treu a passejar la dreta valenciana ha fet molt mal i, a més, ha estat ineficient."

Podeu llegir l'entrevista completa a l'Ara Premium

stats