Política 29/06/2015

Ximo Puig truca l'Associació de Víctimes del Metro de València per demanar perdó

El president valencià s'ha disculpat en nom de la Generalitat pel tractament rebut i agrair "el coratge cívic demostrat"

Acn
1 min
El socialista Ximo Puig ha valorat molt positivament el resultats electorals que el podrien fer president de la Generalitat. / PSPV

ValènciaEl nou president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, ha trucat aquest dilluns la presidenta de l'Associació de víctimes de l'accident del metro de València, Beatriz Garrote, per demanar perdó en nom de la institució pel tractament rebut i agrair-li "el coratge cívic demostrat", segons ha informat el president a través de les xarxes socials. Aquest gest de Ximo Puig s'emmarca en l'anunci de "reparació del mal causat" que va fer durant el discurs d'investidura. El pròxim 3 de juliol es compleixen 9 anys de l'accident del metro en el qual van morir 43 persones i 47 més van resultar ferides.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les Corts Valencianes celebraran aquest pròxim divendres, coincidint amb l'aniversari de la tragèdia, un ple en el qual es preveu que es reobri la comissió d'investigació per determinar si va haver responsabilitats del govern de Francisco Camps per manca de seguretat i manteniment en la línia sinistrada. El govern del PP, primer dirigit per Camps i després amb Alberto Fabra, mai no es van disculpar per aquest fet. El primer, fins i tot, es va negar a rebre-les. De fet, la fins ara alcaldessa de València, Rita Barberà, també del PP, va arribar a dirigir un gest de mofa en el transcurs d'un concentració en record de les víctimes de l'accident, en el transcurs de les falles d'enguany.

stats