Política 27/03/2016

Xoc entre Arrimadas i Albiol pel paper públic de la societat civil contrària a la independència

La cap de files de Ciutadans al Parlament avisa el seu homòleg del PP que no es pot obligar els ciutadans distanciats del procés a fer-ho evident

Ara
2 min
L’unionisme  tensa el TC CCOO i la UGT diuen ‘no’ al dret a decidir

BarcelonaLa presidenta del grup parlamentari de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha denunciat aquest diumenge que manifestar-se contra el procés sobiranista "no és gratuït" per a aquelles empreses que volen contractar amb la Generalitat o per als funcionaris "de determinades administracions públiques".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha assenyalat en una entrevista a l'ACN, "no és fàcil" a Catalunya proclamar el rebuig a la independència, "que és l'únic objectiu del president i del Govern". Per això, ha replicat al líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, que "no es pot obligar" els ciutadans que se senten catalans i espanyols a "sortir cada matí al balcó a dir-ho". "Ni els ciutadans ni els empresaris han de ser herois", ha afegit. El dirigent popular ha fet una crida a la societat civil contrària a la secessió a "reaccionar" i trencar el seu "silenci".

Actitud "passiva i conformista"

També en declaracions a l'ACN, Xavier García Albiol ha mostrat la seva "preocupació" pel paper "passiu" i "conformista" de la base social que no comparteix les demandes sobiranistes a Catalunya. A parer seu, Catalunya està "partida en dues realitats" però ha negat que hi hagi "conflictivitat social", tal com va apuntar el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, al Congrés dels Diputats durant el debat d'investidura. Tot i així, ha advertit que la "tensió" política es pot traslladar al carrer.

Per a Inés Arrimadas, "és una mala notícia que arribem a un punt tan fort que s'obligui la gent, les associacions i els empresaris a haver de sortir i manifestar-se en contra de la posició de la Generalitat". Amb tot, la presidenta del grup parlamentari de C's ha considerat que no es pot traslladar la "responsabilitat" de la classe política a la gent del carrer.

"Tensió al carrer"

Segons Albiol, el silenci dels contraris al procés és una "greu deficiència" de la societat catalana que pot tenir conseqüències "molt greus" per a Catalunya. "Ha arribat un moment que no es pot seguir en silenci i hi ha d'haver algun tipus de reacció a aquesta absurditat que estem vivint a la política catalana", ha apuntat. A això li ha sumat el fet que els partits independentistes "hagin aprofitat la confiança i la bona fe de tots" per subvencionar les seves entitats, en referència a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, "amb els diners públics de tots els catalans".

Albiol ha considerat que Catalunya està ara mateix "partida en dues realitats". Al seu parer, això no significa "ni molt menys" que hi hagi un "conflicte, una fractura", però sí que ha remarcat que "en determinats àmbits existeix una certa tensió". De fet ha alertat que "podria arribar el cas que aquesta tensió política s'acabés traslladant al carrer", i ha apuntat que ja hi ha "determinades zones de la Catalunya interior on aquells que no són independentistes sí que se senten cohibits".

stats