Política
Política 07/09/2011

Youssef Amrani, secretari d'Unió per la Mediterrània: “A la UE li convé ser al Mediterrani per fer la competència als Estats Units i la Xina”

Considera que la comunitat necessita “un espai més ampli” i assegura que “la Mediterrània ofereix una oportunitat” per a les empreses europees

Redacció
1 min
Youssef Amrani, secretari d'Unió per la Mediterrània

BarcelonaEl secretari d'Unió per la Mediterrània (UPM) fa una crida a la comunitat europea perquè s'involucri en la transició democràtica dels països del nord d'Àfrica i el món àrab i assegura que “a la UE li convé ser al Mediterrani per poder fer la competència als Estats Units i la Xina”. Així ho ha expressat Youssef Amrani en una entrevista a Els matins de TV3, en què ha posat l'accent en la necessitat que “Europa inverteixi més en el Mediterrani” i tingui “prioritat màxima d'aproximar-se a aquest països”. Amrani considera que en el context de crisi actual que assetja bona part d'Europa, la comunitat necessita “un espai més ampli” i assegura que “la Mediterrània ofereix una oportunitat” per a les empreses europees, tant pel que fa a “recursos materials i naturals” com “per la mà d'obra”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amrani destaca com a prioritat que països com Líbia es puguin sumar a l'UPM, però recorda que primer cal “construir un espai democràtic” al país, i adverteix que no serà un procés fàcil: “La democràcia no té preu, no es pot imposar, és una cultura, i això necessita temps”. En aquest sentit el secretari, destaca que cal “acompanyar en el camí” a països com Tunísia i Egipte, que “ja han iniciat la seva transició democràtica” i involucrar-se en d'altres “que ben aviat s'hi trobaran”, com Líbia.

stats