Política 30/01/2011

Zapatero fa una crida al PSOE: ara és l'hora de sumar el PP al pacte de pensions

El president espanyol treu pit amb el pacte social i demana als seus que l'ajudin a sumar-hi els partits, sobretot al PP

Joan Rusiñol
1 min

Saragossa p { margin-bottom: 0.21cm; } Queden pocs mesos per les eleccions municipals i autonòmiques, però Zapatero ha reclamat avui a Saragossa que s'aparqui "l'esperit competitiu" perquè ara és "més important arribar a acords". La setmana que ve la cancellera alemanya Angela Merkel visita Espanya i el president del govern espanyol vol posar en valor el consens social que s'ha aconseguit al voltant de les pensions i que qualifica com acord "més important des dels Pactes de la Moncloa".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hem d'asseure al màxim nombre de forces polítiques, començant pel PP", ha dit. Després d'elogiar el paper de sindicats i empresaris en la negociació, ha lamentat l'actitud que han tingut els populars durant aquest temps en què "han jugat a fer caure el govern". Segon ha dit, "ara que ja no tenen aquesta esperança" –perquè les eleccions generals seran el 2012– és l'hora de provar de convèncer-los i sumar Rajoy al consens. Per això, reclama l'esforç del seu partit i els ha assegurat que, al final, la gent ho entendrà i ho valorarà.

stats