Convenció socialista

Zapatero fa una crida al PSOE: ara és l'hora de sumar el PP al pacte de pensions

El president espanyol treu pit amb el pacte social i demana als seus que l'ajudin a sumar-hi els partits, sobretot al PP

Queden pocs mesos per les eleccions municipals i autonòmiques, però Zapatero ha reclamat avui a Saragossa que s'aparqui "l'esperit competitiu" perquè ara és "més important arribar a acords". La setmana que ve la cancellera alemanya Angela Merkel visita Espanya i el president del govern espanyol vol posar en valor el consens social que s'ha aconseguit al voltant de les pensions i que qualifica com acord "més important des dels Pactes de la Moncloa".

"Hem d'asseure al màxim nombre de forces polítiques, començant pel PP", ha dit. Després d'elogiar el paper de sindicats i empresaris en la negociació, ha lamentat l'actitud que han tingut els populars durant aquest temps en què "han jugat a fer caure el govern". Segon ha dit, "ara que ja no tenen aquesta esperança" –perquè les eleccions generals seran el 2012– és l'hora de provar de convèncer-los i sumar Rajoy al consens. Per això, reclama l'esforç del seu partit i els ha assegurat que, al final, la gent ho entendrà i ho valorarà.


Més continguts de