Política 30/12/2010

Zapatero assegura que el creixement espanyol encara és "lent i dèbil"

El cap de l'executiu, en el seu balanç anual, admet que el gran objectiu per al 2011 és la creació neta de llocs de treball

Joan Rusiñol
1 min

MadridZapatero admet que l'any 2010 ha estat "un any difícil". Segons ha explicat, es pot afirmar que cap dels quatre trimestres d'aquest any 2010 el creixement de l'economia espanyola "no ha tingut el signe negatiu". Tot i això, el president espanyol ja avisa que caldran esforços perquè aquest creixement encara és "lent i dèbil".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu balanç ha admès que la creació neta de llocs de feina encara no s'ha aconseguit i que aquest "segueix sent el gran objectiu, que hem de veure fet realitat l'any que ve", ha afirmat.

Per tot plegat, creu que cal seguir en el camí de corregir els equilibris que, segons ha dit, arrossegava l'economia de l'Estat i que s'han agreujat amb la crisi econòmica. Assegura que hi ha dades que conviden a ser optimistes, però que cal fer reformes. I el camí és el que ell ha traçat, i posa d'exemple la reducció del dèficit: "Els objectius de reducció del dèficit que s'han produït per les mesures d'ajustament dures i difícils que el govern espanyol ha adoptat es compliran l'any 2010 i 2011" Per això reclama un "gran esforç d'austeritat imprescindible, necessari" perquè els comptes siguin solvents i viables i generin confiança".

stats