Política 09/02/2011

Zapatero va exigir a Artur Mas que la retallada vagi més enllà del 10%

El Govern exigeix a la Generalitat que la retallada de la seva despesa el 2011 vagi més enllà del 10% que ja ha garantit

Efe
1 min

BarcelonaSegons ha transcendit aquest dimecres, el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va demanar aquest esforç al president català, Artur Mas, en la reunió d'abans d'ahir a La Moncloa. La sensació de la Generalitat és que el Govern difícilment li garantirà el mateix nivell d'ingressos que va tenir l'any passat i que tampoc posarà a disposició del Govern els més de mil milions que correspondrien a Catalunya en virtut del Fons de Competitivitat del nou model de finançament .

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així les coses, i encara que el Govern va donar abans d'ahir el vistiplau perquè la Generalitat s'endeutés, l'Executiu català presumeix que l'aprovació del pla d'estabilitat al març o abril serà complicada. L'Executiu va explicar ahir que el deute que la Generalitat podrà emetre abans d'aprovar el seu pla d'ajust té com a objectiu cobrir un deute sanitari de 2006 reconeguda el 2007 i les amortitzacions del deute a llarg termini que venç aquest any.

El Govern català calcula que aquest any necessitarà captar en els mercats financers 11.000 milions d'euros, dels quals entre 4.000 o 5.000 milions d'euros aniran a cobrir venciments de deute.

stats