Política 08/02/2011

Zapatero assegura que ahir va pactar amb Artur Mas un "marc d'entesa" sobre les finances de la Generalitat

El president del govern espanyol recorda al president de la Generalitat que ha de complir amb l'objectiu de dèficit per aquest any

Joan Rusiñol
1 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha valorat positivament la reunió d'ahir amb el president de la Generalitat, Artur Mas. Segons ha dit en una trobada amb els grups socialistes del Congrés i del Senat, ahir va poder crear "un marc d'entesa" amb el president del Govern per garantir que pugui tirar endavant el "funcionament i els compromisos financers" que té l'executiu català. No ha anat, però, més enllà en els acords concrets, que ja va detallar ahir Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Això sí, Zapatero ha lligat aquesta voluntat mútua amb l'obligació que la Generalitat compleixi les "condicions" de consolidació fiscal imposat a totes les comunitats autònomes. El president espanyol ha recordat a Artur Mas, però, que ha de tancar l'any amb un dèficit de l'1,3% del PIB. Un compromís que el president del Govern ja s'ha compromès en públic a fer efectiu amb el pla de viabilitat que té sobre la taula.

Rodríguez Zapatero ha assegurat el "finançament raonable" per a les autonomies a canvi del seu "esforç".

stats