Política 30/12/2010

"El PSOE se l'ha jugada sempre per Espanya a l'hora de fer reformes i ara, també", assegura Zapatero

El cap de l'executiu central defensa la seva gestió i pronostica que no hi haurà cap desfeta electoral a les autonòmiques i municipals

Joan Rusiñol
1 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } Gairebé com si fos el nou eslògan electoral dels socialistes, Zapatero ha repetit insistentment la màxima: "El PSOE sempre se l'ha jugada per Espanya a l'hora de fer reformes i ara, també”, ha assegurat. Una teoria que basa en el fet que, a parer seu, els socialistes espanyols han tingut un paper clau en moments històrics de canvi, com la transició, la reconversió industrial o les pensions, que ara tornen a estar sobre la taula i que Zapatero està convençut de modificar, passi el que passi, amb consens o sense. "Els altres hauran de valorar el sentit històric en aquesta cita amb el seu país", ha avisat els altres partits.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ell, diu, està disposat a "jugar-se-la" de nou i encarar les reformes previstes amb "un gran pacte o amb pactes concrets per a cada tema". Convençut del seu full de ruta –i amb la vista posada al gran objectiu del 2011, la creació neta d'ocupació– no tem que això li passi factura a les eleccions autonòmiques i municipals de la primavera que ve. De fet, ha corregit una periodista que parlava d'una possible "desfeta electoral". Ell creu que no passarà perquè el PSOE guanyarà la batalla.

En el seu balanç anual, el president espanyol ha esquivat aquells temes espinosos que poden distreure el debat, com la successió o no del cap de cartell electoral del PSOE. Ara no toca. Ara toca "jugar-se-la" i per això assegura que esgotarà la legislatura i que en cap moment –en uns temps "difícils"– se li ha passat pel cap la idea de dimitir.

stats