Política 10/12/2013

Zapatero: "Catalunya i Espanya es necessiten i tenen un diàleg pendent"

L'expresident espanyol aconsella un debat a fons sobre el procés català al Congrés amb presència de Mas

Ferran Casas
1 min
José Luis Rodríguez Zapatero, al costat d'Antón Costas, en la presentació del seu llibre, 'El dilema', al Cercle d'Economia / EFE

BarcelonaL'expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha afirmat aquest dimarts que "Catalunya i Espanya" es necessiten i tenen "un diàleg pendent" des de la sentència del TC que va retallar l'Estatut. Zapatero ha animat a fer reformes, com ara la de la Constitució, sense aspirar a complir "programes de màxims" i fent primer un reconeixement mutu entre les parts. En aquest sentit, s'ha mostrat preocupat perquè no hi ha al Congrés un debat a fons sobre aquest tema. Ell ha opinat que caldria fer-lo "també en presència d'Artur Mas".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb el seu habitual to optimista, ha augurat un paper "important" per al PSC malgrat les enquestes, i li ha reconegut el mèrit d'"eixamplar el terreny".

En la presentació del seu llibre 'El dilema', sobre la segona legislatura del seu mandat, totalment marcada per la crisi econòmica, a la qual han assistit dirigents del PSC com Pere Navarro i José Montilla, Zapatero ha afirmat que la seva relació amb la canciller alemanya, Angela Merkel, era "afectuosa i amable" i ha admès que va preferir prendre mesures dràstiques que passar "el tràngol" de demanar el rescat.

stats